Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klart for kvinnejammer

MOLDE (Dagbladet): Forfatteren Lars Saabye Christensen har alltid drømt om å være rockestjerne. Nå tar han ut sin knuste drøm med å skrive musikkfabel for et firehodet kvinnetroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er ikke småtterier den kjente forfatteren har satt i gang sammen med komponisten Ole H. Giørtz:

- Nei, dette er krevende saker. Mange subtile musikalske ting som krever mye teknikk og konsentrasjon, bekrefter Velvet Belly-vokalist Anne Marie Almedal .

Sammen med Anne Marie Giørtz, Kristin Kajander og Elin Rosseland har hun en av «rollene» i konsertfortellingen «Skrapjern og silke». En forestilling om fire skikkelser som stopper opp og ser seg rundt på enden av et årtusen.

- Virkelig utfordrende å lage tekster til fire ulike kvinnestemmer. Men det blir som å presentere en diktsamling på en litt annen måte, sier Saabye Christensen.

I over tre måneder har de skrevet og komponert musikkforestillingen, og nå er herrene - og damene - så fornøyde med seg selv at de går i studio i august med materialet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!