Klart for ny helvetespåske

- Vi låter ikke akkurat som ABBA. Sagh svarte leserne.

• Hør låter av Sahg her

(Dagbladet.no): For en rekke mennesker er ikke påsken synonymt med kvikklunsj og skiturer, men med mørke konsertlokaler, høy lyd og en øl eller fire.


Infernofestivalen
i Oslo har blitt en aldri så liten institusjon, og arrangeres for sjette år på rad fra torsdag. 30 band - blant dem Battered, Emperor og Susperia - skal stå på scenen i løpet av tre dager.

- Infernofestivalen er veldig anerkjent, og riktig for oss og miljøet, sier gitarist og låtskriver Thomas Odd Tofthagen i Sahg, som også spiller torsdag.

Kort prosess

Sahg er kanskje et nytt bekjentskap for mange, men musikerne i bandet har lang fartstid i norsk tungrock. Gorgoroth, Manngard og Audrey Horne er noen navn som vil få rockekjennere til å nikke på hodet, og som medlemmene har bakgrunn fra.

- Jeg hadde grunnskissene for låtene liggende. Når de riktige folka var samlet, gikk vi i studio etter fire, fem øvinger og spilte inn de første låtene, sier Tofthagen til Dagbladet.no.

Debutplata «Sahg I» er ute fra neste uke, og bandets «stoner-doom» skylder åpenbart mye til pionerer som Kiss og Black Sabbath.

INGEN SAGGERE: Sahgs debutalbum har allerede fått gode kritikker. Foto: Tommy Næss
INGEN SAGGERE: Sahgs debutalbum har allerede fått gode kritikker. Foto: Tommy Næss Vis mer

Skiva har allerede fått glimrende kritikk i flere store medier.

Ifølge Bergens Tidende er det en noe spesiell historie bak bandnavnet:

- Vi gikk lenge og lekte med tanken på et band som spilte på sager, og et sceneshow som inkluderte en del saging, og sagflis. Dette bandet skulle selvsagt hete «Sag», forteller bassist Tom Cato Visnes.

Den stumme h\'en ble blant annet lagt til for å unngå å bli assosiert med sagging.

Hvilke forventninger har bandet til Inferno-konserten? Hvilke ambisjoner har bandet i Norge og utenlands? Og hva slags godteri vil bandet helst ha i påskeegget?