Klart for ny runde Idol

TV2 tror ikke folk er lei.

(Dagbladet.no): Etter nyttår er det klart for en ny runde Idol, og auditions vil bli avholdt i løpet av oktober og november.

Neste års idolfinale skal etter planen avholdes i mai.

- Dette er et utrolig sterkt konsept, sier presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad, til Dagbladet.no.

Dropper Bergen

I år vil det bli avholdt auditions i Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Oslo. Det betyr at Tromsø og Bergen ikke er stoppesteder for Idol-juryen i denne omgangen.

- Til gjengjeld vil vi ha såkalte pre-auditions i Bodø og Tromsø, og dermed dekke Nord-Norge på den måten. Juryen vil ikke være til stede her, men produsentene plukker ut flinke deltakere som får prøve seg på vanlig audition i Trondheim.

- I tillegg vil vi også ha pre-audition i Molde. Litt fordi vi ikke kommer til Bergen i år, og litt fordi vi aldri har vært på nordvest-landet før, sier Laastad.

Potensielle deltakere kan melde seg på gjennom TV2s hjemmesider fra lørdag.

DRAMA: Fjorårets Idol-finale ble tidenes mest sette TV2-program. FOTO: SCANPIX
DRAMA: Fjorårets Idol-finale ble tidenes mest sette TV2-program. FOTO: SCANPIX Vis mer

Årets jury og programledere er ikke klare.

- Vi håper å ha dette klart i løpet av kort tid, opplyser TV2-talsmannen.

Aldri lei?

Fjorårets vinner Jorun Kristiansen har ikke rukket å gi ut sin plate ennå, og støvet har knapt lagt seg etter sommerens omfattende Idol-turné.

Hadde det ikke vært lurt med en litt lenger pause fra programmet?

- Jeg tror ikke folk blir lei. Dette vil selvfølgelig bli med nye deltakere, og det er jo på grunn av deltakerne at vi ser på. TV2 føler seg ganske trygge på at dette kommer til å fungere også i 2006.

- Se for eksempel på Idol-turneen, som trakk totalt 80 000 tilskuere. Hvor mange andre norske artister kan vise til liknende tall? Folk engasjerer seg i deltakerne, hevder Laastad.