Klart for ny sesong av «Game of Thrones»

Ikke les dette hvis du ikke vil vite hva som skjer videre.

NY SESONG: I juli begynner innspillingen av sesong 4 av den populære TV-serien «Game of Thrones». Den skal sendes i USA, og dermed også på strømmetjenesten HBO Nordic, i begynnelsen av 2014. FOTO: HBO.
NY SESONG: I juli begynner innspillingen av sesong 4 av den populære TV-serien «Game of Thrones». Den skal sendes i USA, og dermed også på strømmetjenesten HBO Nordic, i begynnelsen av 2014. FOTO: HBO.Vis mer

(Dagbladet:) Denne uken ble det offentliggjort når innspillingen av sesong 4 av den populære HBO-serien «Game of Thrones» skal starte.

Innspillingen begynner 8. juli.

Deler av sesongen skal filmes på Island, der scenene fra Westeros spilles inn.

Samtidig skal scenene som handler om kongsdatteren Daenerys Targaryen og hennes forsøk på å ta makten fortsatt filmes i Marokko.

Ti nye episoder Sesongen, som skal inneholde ti episoder, skal sendes på amerikanske TV-skjermer — og blir dermed også tilgjengelig i Norge via strømmetjenesten HBO Nordic — tidlig i 2014.

Noe av innholdet i sesong 4 har allerede begynt å lekke ut.

Det er forventet at sesong 4 omhandler andre halvdel av boka «A Storm of Swords». Sesong 3 omhandler den første halvdelen av denne boka.

Da bøkene inneholder langt mer handling enn det er plass til i TV-serien, er det blant de ivrigste fansene knyttet mest spenning til hvilke karakterer som skal være med i TV-serien fremover.

Tre nye karakterer Tre viktige roller er allerede bekreftet til sesong 4. Det gjelder Magnar of Thenn, en av de beste krigerne hos villfolket utenfor muren. Ifølge Wetpaint er det bekreftet at denne karakteren vil dukke opp, men ingen vet nøyaktig hvilken rolle han vil spille.

I sesong 3 har mye av hans historie blitt sydd inn i karakteren til Tormund Giantsbane, som er spilt av norske Kristoffer Hivju. Det er ikke klart om introduksjonen av den nye karakteren vil ha noe å si for Hivjus rolle.

Også Mace Tyrell, Margaerys far, dukker opp i neste sesong. Han er allerede beskrevet av sin mor, Lady Olenna, som «ikke særlig imponerende».

Også Oberyn Martell, et fremstående medlem av Martell-familien, skal dukke opp. Han har kallenavnet «Red Viper», og regnes av fans som en av de mest populære karakterene i boka «A Storm of Swords». På fansider for serien er det derfor mye jubel over at han nå dukker opp også på TV-skjermen.

Auditionrundene for disse tre rollene er allerede i gang.

I andre halvdel av boka «A Storm of Swords», som man regner med at sesongen kommer til å bygge på (selv om det enkelte steder forskjeller mellom serien og bøkene), handler det blant annet om at Jon Snow ny Lord Commander på The Wall.

Daenerys Targarean oppdager at to personer har opptråd under falske premisser - blant annet Ser Jorah Mormant, som har fulgt henne lenge.

Den unge Kong Joffrey dør etter å ha blitt forgiftet - og forholdet mellom Tyrion Lannistar og kjæresten Shae får en svært spesiell avslutning.

Syv sesonger totalt En rekke utenlandske medier, blant annet TVGuide.com, har skrevet at produksjonsteamet planlegger til sammen syv sesonger av den populære serien.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt serien den siste tiden, ikke minst etter at det ble klart at norske Kristoffer Hivju skulle spille Tormund Giantsbane i serien. Sesongpremieren på sesong 3 hadde svært høye seertall.