Klart for ny «Wolfenstein» til sommeren

Overnaturlige nazi-komplotter.

(Dagbladet.no): I 2005 kunne id Software avsløre at de jobbet med et nytt «Wolfenstein»-spill.

I fjor ble vi fortalt at spillet ville by på et gjensyn med den gode gamle agenten BJ Blazkowicz, som kjemper mot «utenomjordiske styrker og mørk vitenskap, skapt av overnaturlige nazister fast bestemt på verdensherredømme».

Og i går gikk utgiver Activision Blizzard endelig ut og fortalte av vi vil få spille den potensielle herligheten nå til sommeren.

«Wolfenstein» utvikles for første gang primært som et konsollspill, og vil gis ut på Xbox 360 og PlayStation 3 i tillegg til pc. Serien er en av de lengstlevende i pc-verden, og i det kommende spillet vil spilleren ifølge id Software og utvikler Raven få oppleve store, åpne spilleområder.

- Folk lurer kanskje på hvor mange brett det er i spillet, og da kan jeg si at det ikke er noe man lenger må tenke på. Vi har nemlig gjort spillet om til en eneste stor lekeplass - det er et eneste stort brett. Og du kommer aldri til å oppleve et eneste opphold i spillet på grunn av loading, sa id-sjef Todd Hollenshead til Dagbladet.no da vi møtte ham i 2005.

GODE GAMLE: «Wolfenstein 3D» var et av de første, største skytespillene på pc.
GODE GAMLE: «Wolfenstein 3D» var et av de første, største skytespillene på pc. Vis mer