Klart for nytt hysteri

Forrige gang Backstreet Boys spilte i Norge var hysteriet rekordstort. 371 gråtende og hylende ungjenter måtte hjelpes ut av publikumsmassen. I kveld er det klart for nytt hysteri i Oslo Spektrum.

Da Backstreet Boys innledet sin verdensturné i den tyske byen Hannover i august i fjor fikk idol-hysteriet skremmende dimensjoner. 800 småjenter ble brakt til legevakta og hele 30 fans endte på sjukehus.

Da bandet inntok Skandinavium i Göteborg sist onsdag besvimte jentene allerede i køen inn til konsertlokalet. Slik er det for Backstreet Boys - guttebandet fra Florida som i løpet av tre år har solgt 22 millioner plater og tjent seg styrtrike.

Bandets andre album, «Backstreet's Back» har solgt over 60000 eksemplarer her til lands siden lanseringen sist høst. Tallene forteller om et band med stadig sterkere grep på fjortis-publikummet.

Første gang de spilte i Norge var i desember 96. Sentrum Scene var fylt med 1500 «gale» tenåringsjenter. To måneder seinere, i februar i fjor, hadde bandet rykket opp til Oslo Spektrum der rundt 5000 fans hylte seg gjennom to heller slappe timer med Backstreet Boys. I kveld er Spektrum fullsatt, og Røde Kors får etter all sannsynlighet mye å gjøre.