Klart for samlerkamp på auksjon

Lappene vil sitte løst når Grev Wedels Plass Auksjoner holder vårauksjon tirsdag. Flere unike bilder av Frits Thaulow og Adolph Tiedemand skal ut for salg. Flere av dem for aller første gang. Hit kommer det pengesterke samlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kona ga meg kjøpeforbud

Det har aldri skjedd før at så mange som 14 Thaulow-bilder har vært lagt fram på én og samme auksjon. Og siden etterspørselen etter Thaulow har vært økende de to siste åra, er det duket for spennende budrunder når auksjonarius Hans Richard Elgheim svinger klubba i Gamle Logen.

- Til denne auksjonen har kunstnerens egen familie levert inn flere verker som aldri har vært omsatt tidligere. De stammer fra hans første kones familie, røper Elgheim.

Personlig har han størst forventning til det kjente motivet «Vår» , som Thaulow også har laget flere raderinger av. Maleriet er hentet inn fra et «ukjent sted i utlandet».

- Vi er selvfølgelig glade for å kunne presentere det på auksjonen vår. Mange samler på Thaulow, ikke bare i Norge. Hans franske elvelandskaper er populære i Europa også.

Arne Næss har tidligere fortalt i Dagbladet at han er svak for Frits Thaulow.

Det på forhånd antatt dyreste bildet på auksjonen er Gerhard Munthes «Kommer han ikke snart?» , et interiør fra kunstnerens nå nedbrente hjem på Lysaker. Bildet er forhåndsvurdert til mellom 800000 og 1 million kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer