Klart for spillfest

Oslolan 2003 byr på en rekke spillturneringer, premierer og artister.

Flere norgesmesterskap i pc-spilling og andre turneringer, premiere på Nokias spilltelefon N\'Gage og Microsofts Xbox Live, hiphopere, skatere og paintball er noe av det spillfesten Oslolan2003 disker opp med for de spillinteresserte.

I fem dager, 24 timer i døgnet, kan profesjonelle og glade amatører koble opp pc-en og vie livet sitt til den virtuelle spillverden. Når virkeligheten kaller skal blant annet skateren Adil Dyani forsøke seg på verdensrekorden i Ramp-drop, Hawk, Andyboy og andre skal opptre og du kan besøke en rekke utstillere.

- Vi håper på at 3000 spillere tar turen innom. Men vi har kapasitet til mange flere og kan øke til 4500 spillere på en halvtime, sier Martin Schilde i Oslolan2003 til Dagbladet.no.

Gull

Det koster 500 kroner for å delta alle dagene. Da får du plass, internett og strøm 24 timer i døgnet. Pc-en må du ta med selv.

Et av trekkplasterne i år er rundt 250 000 kroner i prispenger i fem forskjellige turneringer. Blant annet vinner et heldig lag en ett kilos gullbarre i «Counter-Strike»-turneringen. «Counter-Strike» er en meget populær modifikasjon til legendariske «Half-Life», og har blitt et de mest populære multiplayer-spillene online. I denne turneringen kjemper lag på fem mot hverandre.

Tur til USA

Og den fineste premien er kanskje at Oslolan2003 er offisiell kvalifiseringsrunde for amerikanske CyberXgames. Tre lag fra «Counterstrike»- og tre spillere fra «Warcraft 3»-turneringen får en betalt tur til Orlando, Florida, for å kjempe om prispenger fra en samlet pott på nesten 4,5 millioner kroner.

- Det er andre gang vi arrangerer Oslolan. I fjor var det 1600 deltagere fra 16 forskjellige land. Det var vi veldig godt fornøyd med. I år regner vi med mange flere, og målet på sikt er 10 000 spillere, sier Schilde til Dagbladet.no

Les mer og meld deg på Oslolan.no

<B>SPILLTETTHET:</B> I fjor stilte 1600 stykker på Oslolan. I år kan det bli langt flere.
SPILL TIL GULL:</B> Førstepremien i «Counter-Strike»-turneringen er en ett kilos gullbarre.