Klart for Webby Awards

I dag blir årets beste nettsted kåret. Prisen heter Webby Awards, og deles ut i hele 27 kategorier.

135 nominerte er fordelt på 27 kategorier og omfatter alt fra film, musikk, mote, kunst, data, nyheter, IT og mye mer. Kåringen av vinnerne har skjedd gjennom en demokratisk avstemming på internett, hvor alle kunne avgi sin stemme. Prisen er blitt utdelt siden 1997.

Liveoverføring

Selve prisutdelingen finner sted i San Fransisco i kveld. Prisutdelingen går av stablen klokka 17, lokal tid. Gallabegivenheten blir overført live på internett. For å se om ditt favoritt nettsted er nominert, besøk Webby Awards.

For å finne ut hva som krever av tekniske løsninger for å overføre begivenheten til din egen pc, kan du lese mer om det her: Systemguide

Filmprisen

Prisen har vært utdelt tre ganger tidligere, og alle årene har Internet Movie Database stukket av med seieren. IMDB er en omfattende filmdatabase med en utmerket søkemotor og nyhetstjeneste. I år er IMDB nominert sammen med Atom Films hvor du kan se kortfilm på nettet. Drew's Scripts-O-Rama, hvor du finner filmmanuskriptene til en hel rekke berømte filmer. IFILM som også er en database for filmer du kan laste ned fra nettet. proteinTV er et ressursted for filmskapere.