- Klart jeg kan synge reint

MODENA (Dagbladet): Popidolet Enrique Iglesias (25) blir hengt ut på Internett som en artist som overhodet ikke kan synge. - Dette er bullshit fra ende til annen, sier Iglesias om sangopptaket som millioner har ledd av den siste tida.

De siste ukene har lydfila gått verden rundt på epost. Der hører vi en skjærende falsk versjon av Iglesias hit «Rhythm Divine», utgitt for å være popstjernen selv under et playback-opptak for et polsk tv-show.

- Det er trist at noen forsøker å ødelegge min karriere på den måten, sier Enrique Iglesias, Grammy-vinner og sønn av Julio Iglesias, til Dagbladet.

Han har solgt nærmere fem millioner av sin første engelskspråklige plate «Enrique», hvorav 65000 i Norge.

Ble forbannet

- Jeg vil gjerne gi den som står bak dette et ordentlig spark bak, sier latino-stjernen.

- Uansett: Når du opptrer med playback, så synger du ikke. Du beveger bare leppene dine. Du hører deg ikke sjøl, og når jeg hører på MP3-fila som er laget, så kan jeg ikke si om det er meg eller noen andre som såkalt «synger». Det er jo alt annet enn sang, noe som en playback-opptreden er, presiserer Iglesias.

Hans management gikk tidlig ut og unnskyldte det hele med at Enrique kunne ha «tullet» med lydteknikerne på moro. Den amerikanske radiostjernen Howard Stern har flere ganger spilt lydsporet, og oppfordret Enrique til å motbevise at han er den nye Milli Vanilli. Den amerikanske duoen Milli Vanilli leide andre til å synge på platene sine.

- For dumt

Iglesias selv smiler da Dagbladet konfronterer ham med opptaket før han opptrådte med Pavarotti i Italia i forrige uke.

- Jeg skjønner at mange synes det er morsomt, og jeg vil neppe forfølge dette. Det er så dumt. Jeg ignorerer det, men jeg ville ha likt å møte den eller dem som har gjort dette.

- Dette er ingen fare for din karriere?

- Nei, det er ingen som kan tro at jeg har gitt ut mange plater og synger så dårlig.

Til Norge i høst

Historien som følger med lydfila er denne: Iglesias var med i et tv-program hvor han synger playback til superhiten «Rhythm Divine». Seerne hører bare lyden fra cd-platen, men for at det hele skal se «live» ut, synger Iglesias så det ljomer i mikrofonen. Uten å vite at lydteknikerne gjør opptak av «sangen».

- La det være klinkende klart: På mine konserter synger jeg alltid live, jeg jukser ikke!

- Når kommer du til Norge?

- I september. Og hvis det da fortsatt er noen som ikke tror at jeg kan synge, så må de komme dit, sier Iglesias og ler.

Hør mannen synge!

tommy.fossum@dagbladet.no

KAN SYNGE: Enrique Iglesias har bestått Milli Vanilli-testen, og beviste ovenfor Dagbladet at han kan synge reint.