Klart svar fra Sidsel

Sidsel Endresen var gratis og god i Kongsberg i går.

KONGSBERG (Dagbladet): Sidsel Endresen, sanger, komponist og poet, fikk Kongsberg Jazzfestival/Klart Svars stor musikerpris på 50000 kroner under fjorårets festival. I går kvitterte hun med den obligatoriske gratiskonserten, for vær-anledningen flyttet under tak til en smekkfull kinosal, og presenterte samtidig sitt nye band: Patrick Shaw-Iversen, fløyter; Roger Ludvigsen, elgitar/el-bass og Audun Kleive, trommer, perkusjon m.m.

- Vi er midt i en særdeles kollektiv prosess som skal munne ut i en CD, og dette er en fin anledning til å framføre noe av materialet, forklarte Endresen fra scenen, midtveis i nesten halvannen times trolsk musikalsk minimalisme.

En lang og tre kortere komposisjoner dannet en suite-liknende helhet der hvert ord og hver tone fikk leve og klinge med masse av luft og rom rundt seg, og sjelden har jeg hørt musikere spille så lite med så stor stemningsskapende effekt.

Nennsomt og bevisst har Sidsel Endresen utvidet det rommet hun og Bugge Wesseltoft har utviklet i sin eminente duo, og i Shaw-Iversen, Ludvigsen og Kleive har hun fått med seg utpregete klang-gourmeter som instrumentalt og elektronisk rammer tekstene hennes inn slik rammer skal: Motivframhevende, men likevel med diskré, men kraftfull egentyngde.

Bortsett fra teksten «Spring Is Here» opplevde jeg alt materialet som nytt; det hele originalt og rikt innenfor en streng uttrykksramme.

Kresent gjennomarbeidet lød det, så hvis dette er midtveis i en prosess, er det all mulig grunn til å imøtese fullførelsen med den største forventning.

SNART NY PLATE? Sidsel Endresen og hennes nye band prøvde ut nye sanger i Kongsberg i går.