Klarte det umulige

Først om to uker kommer Radioheads lenge etterlengtede album. Allerede i dag kan Dagbladets plateanmelder fortelle om et album som har vært verdt å vente på. Her følger en lengere versjon av anmeldelsen enn den som står på trykk i dagens papirutgave av Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selvfølgelig er ikke «OK Computer» musikkhistoriens største album. Selvfølgelig er Radioheads tredje album, gitt ut i juni 1997 tildels sterkt overvurdert og en tanke for langt, slik bandet selv nå uttaler det. Likefullt vil «OK Computer» bli stående som et av 90-tallets mest karaktersterke og følelsesintense plater. Radiohead gjorde musikk viktig igjen i en tidsperiode da en slik påminnelse virket helt nødvendig.

Forfulgt

Siden den gang har Radiohead nærmest følt seg forfulgt av sin egen posisjon. Thom Yorke har hatet sin rolle som ikon for millioner av dessillusjonerte fans. I forbindelse med utgivelsen gjør Radioheads vokalist og låtskriver svært få intervjuer. Bandet nekter helt å gi ut singler og videoer. Og joda; selvfølgelig har de vært på randen av splittelse i løpet av de siste to årene også.

«Kid A» ble spilt inn over en periode på halvannet år. I denne perioden rørte knapt nok gitarist Ed O'Brien en gitar. Visjonæren Thom Yorke hørte på eksentrisk, elektronisk musikk fra Aphex Twin og plateselskapet Warp. Bli derfor ikke overrasket over at gitarrockbandet Radiohead har laget et album som ikke er preget av gitarer. Yorke har vært opptatt av rytme, ikke av melodier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer