TV-AKSJONEN: Programleder Helene Sandvig i en pause i studio under TV-aksjonen til NRK i 2008. De innsamlede pengene gikk til Blå Kors. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
TV-AKSJONEN: Programleder Helene Sandvig i en pause i studio under TV-aksjonen til NRK i 2008. De innsamlede pengene gikk til Blå Kors. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

NRKs TV-aksjon

Klarte ikke å bruke opp pengene som kom inn fra NRKs TV-aksjon

Blå Kors må overføre pengene til den kommende TV-aksjon. Organisasjonen har ikke klart å bruke opp pengene som de fikk i 2008.

(Dagbladet): Blå Kors må overføre 262.000 kroner til Unicef, som har høstens TV-aksjon. Det melder VG. Årsaken er at Blå Kors ikke har klart å bruke opp pengene organisasjonen fikk fra TV-aksjonen i 2008.

Ifølge avisa er det første gangen det skjer at en organisasjon ikke har klart å bruke opp alle pengene som er samlet inn.

I 2008 samlet NRKs innsamlingsaksjon inn 192 millioner kroner til Blå Kors. Fristen for å bruke de innsamlede midlene er på fem år. Organisasjonen fikk også lov til å bruke to år ekstra.

– Restbeløpet er overført til Unicef sin aksjon kommende høst, sier sekretær for NRKs Innsamlingsråd, Erik Skarrud, sier til VG.

– Blå Kors brukte penger til å bygge opp tiltak for barn og unge som ble rammet av rusbruk, både internasjonalt og nasjonalt. Det tar tid å bygge opp nye tiltak på en forsvarlig måte, og vi trengte derfor to ekstra år. Det var beklagelig at vi satt igjen med 262.000 kroner av 192 millioner kroner etter 2015, sier generalsekretær Jan Elverum i Blå Kors Norge til VG.