Klasebombe-rydderne

De libanesiske kvinnene

Lamis Zein (30) (bildet),

og Mirna Aashour (23)

rydder klasebomber i Sør-Libanon.

I går møtte de leserne på db.no.

Noen av innleggene er oversatt

fra engelsk.

«Vil bare si at jeg beundrer dere for den innsatsen dere gjør for befolkningen i Sør-Libanon. Dette hadde jeg nok aldri selv turt å gjøre, innrømmer det… Har det aldri forekommet ulykker som har gjort at dere har vurdert å slutte i jobben?

Lena«Hei Lena, vi har hørt om ulykker som har funnet sted i andre lag, og vi har sett alt for mange bilder av hvordan mineryddere er blitt skadet av klasebomber. Derfor arbeider vi sakte og grundig og heldigvis har vi ikke opplevd noen ulykker hittil.

Lamis og Mirna«Bravo jenter, det er en glede å lese om innsatsen deres. Jeg håper dere vil klare å fullføre med stor suksess og ingen skade. Dette er et arbeid mange vil frykte, men jeg leser hvor modig dere er og hvor sterkt dere ønsker at libanesiske barn skal få den gleden av å leke uten å være redd… STÅ PÅ!

sara«Hei Sara. Vi lykkes takket være Gud og støtten fra NPA og fra vår sjef, Mr. Knut, og også takket være vår overordnede Gorden Novak. De gir oss støtte til å fortsette og til å være modige. Og til å arbeide uten frykt.

Lamis and Mirna«Er dere sinte på Russland, USA og Israel for at de ikke vil stanse bruken av klasebomber?

Richard«Vi er ikke sinte på noen, vi er ikke redde for noen. Libanon er et lite land, men vi er modige.

Lamis and Mirna