Klasseforskjell på Quart

Christian får påspandert hummer og hotell, mens Linn bor illegalt og har bare råd til brødmat. Velkommen til Quart Best og Quart Back.

QUART (Dagbladet.no): Mens Christian får sponset fett hotellrom og hummerlunsj i skjærgården, må Lone og Linn nøye seg med brødmat og dele en seks kvadratmeters hybel med fire andre. Velkommen til Quart Best og Quart Back.

QUART BEST: Christian Sørlie (31) har eget dobbeltrom på Caledonien. Til daglig er han senior medierådgiver i Zenith Media, og er på Quarten påspandert av Dagbladets markedsavdeling. Når vi møter haM har han akkurat vært på båttur og spist en bedre lunsj med reker, hummer og blåskjell.

- I går var vi på Bølgen og Moi. Det var en bedre treretters, og veldig bra vin, sier Christian fornøyd. Etterpå var det gratis inngang og drinker på Kick.

Christian mener Quarten er et must for folk i medie- og reklamebransjen.

- Dette er absolutt jobbrelatert. Her er det mye relasjonsbygging, og det kommer våre kunder til gode.

Men Christian innrømmer at det ikke akkurat bare er jobb å være på Quarten.

- For mange er nok dette et frynsegode. Men mange av VIPene hadde nok dratt for egen regning om de ikke ble påspandert. Du må ha vært her for å kunne delta i praten i bransjen etterpå.

QUART BACK: Lone Marlen Barektsen (20) og Linn Skåre (26) bor sammen med fire venninner på et rom på seks kvadratmeter. Rommet koster 3000.

- Men hvis de finner ut at vi bor så mange der blir vi kastet ut, sier Linn.

De har finansiert turen til Quart med jobbing i bar og på posten.

- Dette er den eneste ferien vi har i år. Vi jobber oss i hjel, og bruker alle penga her, sier de to jentene.

Å fly ble for dyrt for jentene. Lone brukte et døgn på å haike ned, Linn spanderte på seg tog fra Stavanger.

Hummerlunsjer og dyre viner er ikke noe alternativ for jentene. De spiser bare brødmat.

- Alt er så dyrt. Å komme inn på Kick kostet 200 kroner, og for to drinker betalt vi nesten like mye. Og det er ikke mange som spanderer heller, sier Lone.

- Men VIP-ene slipper gratis inn, og har egne områder med gratis øl og nesten ikke dokøer. Det er litt urettferdig, sier Linn.

Men de syter ikke.

- Klart vi kommer tilbake neste år.

FORAN GARDINA: Christian Sjølie trives med påspandert hotellrom og luksusmiddager. - I kveld skal vi spise på Havana. <BR>Foto: BJØRN K. BORE<BR>
BAK GARDINA: - Vi kjøpte denne oppblåsbare sofaen til 200 kroner for å få noe vi kunne sove på, sier Linn Skåre og Lone Marlen Bareksten. Selv om de lever billig går hele feriebudsjettet med til Quart. <BR> Foto: BJØRN K. BORE<BR>