Klassegap i likestillingen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Det er symptomatisk at alle Arbeiderparti- og SV-politikerne som nå går inn for tvungen tredeling av fødselspermisjonen lever privilegerte middelklasseliv. Det er nesten alltid problemene og løsningene til middelklassen som står i fokus når likestilling diskuteres. Men det er intet mindre enn krise for feminismen hvis dens tilhengere ikke klarer å komme opp med gode og troverdige løsninger som fungerer for flertallet av norske kvinner: De lavtlønte, trygdede og marginaliserte.

Marte Michelet,

i en kommentar i Dagbladet

«Fryktelig bra skrevet! Likestilling kommer ikke den vanlige kvinne i gata til gode i hele tatt, for de fleste kvinner i Norge sliter fremdeles i underbetalte yrker og tar fremdeles det meste av arbeidet hjemme og med barna i tillegg til den tunge underbetalte jobben de har! Skjønner godt at de ser på mammapermisjonen som et gode! Nå MÅ noe gjøres for den gjengse kvinne i gata, og lønningene MÅ opp i omsorgsyrkene hvor det desidert jobber mest kvinner, hva skulle vi egentlig gjort uten de kvinnenes innsats?

Jente «Marte Michelet mistet all kredibilitet når hun fremmer kjønnskvotering, eller kjønnsdiskriminering, som "viktig og riktig" for å skape likestilling. Dette er enda et innlegg som fremmer et passivt aggressivt syn på mannen og mannskultur. Dere er så flinke til å spre hat, at man nesten ikke merker det lengre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer