Klassikerne ut av skapet

- Gi meg heller én sir Lancelot enn ti slitne privatdetektiver med konjakkflaske på baklomma, sier Anne Hoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg ser nesten ikke på TV mer, og slett ikke på mine egne programmer. Jeg leser bøker i stedet, sier Anne Hoff, som sammen med Karin Westrheim har ledet NRK1s kulturprogram «Gydas vei».

DET ER KANSKJE IKKE så overraskende, for en kulturell TV-personlighet må jo vite hva hun snakker om. Lesing er en del av jobben. Men hun gir seg ikke med pliktene. På bordet foran det gedigne skapet med norsk skjønnlitteratur ligger «Brødrene Karamasov» av Fjodor Dostojevskij, «Doktor Faustus» av Thomas Mann og en samling med skuespill av Molihre. Her snakker vi ikke akkurat om årets bokhøst.

- Etter hvert har jeg fått stadig større trang til å fordype meg. Kanskje det har noe med denne «fin de sihcle»-greia å gjøre, med ny lengsel mot de evige verdier midt i informasjonsstrømmen. Jeg vet ikke. Men jeg tror det har mest med at man på ett eller annet tidspunkt skjønner at livet er kort, og at man må være nøye med hva man bruker tida til. Jeg vil ikke lenger kaste den bort på dårlige bøker. Jeg vil lese de gode!

- Så årets romandebutanter har ikke sjans hos deg?

- Jo da, jeg vil jo gjerne få med meg noen av dem også. Men i år har jeg ikke engang fått med meg Fløgstad eller Fosnes Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer