Klassisk actionfantasy

Alk og Ilke på nye eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det kommer ikke ut mye norsk fantasy, og av det lille som finnes er det bare Ruben Eliassens bøker om alvebarna Alk og Ilke som kan sies å ha en virkelig stor leserskare.«Utfrielsen», fjerde bok i «Phenomena»-serien, er antakelig den mest etterlengtede bokutgivelsen i år - Eliassens trofaste unge lesere får ikke nok av eventyret.

Lillebror

De to profetiomtalte alvebarna er fortsatt på sin lange vandring rundt i landet Aldra, men nå trues hele alvefolkets eksistens av den onde trollmannen Tarkan. Det går i første omgang ut over en liten alv som Alk og Ilke aldri har hørt om - deres egen lillebror Akai. Han ble født etter at søskenparet forsvant fra alvelandsbyen, og han og foreldrene og de andre alvene er mortokenes slaver. Men mortokenes høvdingsønn er en gammel venn av våre helter. Alk og Ilke har som vanlig med seg et assortert utvalg av medhjelpere - her er trollmannen Sha-ra, vinterbjørnen Arol og, ikke minst, trønderjenta Millian, som ble plukket opp da «Phenomena»-gjengen inntok Trondheim i forrige bok. Millian er for øvrig denne bokas mest underspilte person, hun har et potensial som Ruben Eliassen bør utnytte bedre ved neste anledning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer