Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klassisk britisk krim med moderne skrekkeffekter

Kriminalhistorie fra Jack the Rippers nabolag i «Whitechapel».

NRK-KRIM: Vi møter de to etterforskerne Chandler og Miles og teamet deres i den klassiske britiske krimserien på «Whitechapel» på NRK 1 i kveld.
NRK-KRIM: Vi møter de to etterforskerne Chandler og Miles og teamet deres i den klassiske britiske krimserien på «Whitechapel» på NRK 1 i kveld. Vis mer

TV-KRIM: Kriminalhistorie spiller en sentral rolle i den britiske serien fra Whitechapel på Londons østkant, distriktet der Jack the Ripper i sin tid spredte frykt blant innbyggerne. Dette er tredje sesong av serien.

Vi møter de to etterforskerne Chandler og Miles og teamet deres. Chandler har dessuten ansatt en historisk rådgiver som får i oppgave å katalogisere gamle drapssaker, og på den måten kanskje bistå med å oppklare de drapene som nå finner sted.

Ideen er god, men ikke riktig forløst. Den forutsetter blant annet svært historisk bevisste drapsmenn, og dem er det heldigvis ikke flust av.

God oppklaring
De tre episodene forteller hver sin avsluttede historie. I alle tre har motivet altså en mulig historisk forankring, og samtlige er blodige og fylt av tildels overdrevne skrekkeffekter.

Den klassiske britiske krimstemningen er spritet opp med korte bildesekvenser der kristusfigurer, blodige kniver og uhyggelige masker flimrer forbi på skjermen, akkompagnert av kvinneskrik og knirkende dører.

Metode: Lommelykt
Påfallende er det også at samtlige åsteder undersøkes med lommelykt i stummende mørke. Hadde man ventet til dagslyset kom, eller simpelthen skrudd på lysbryteren, ville vel mye av spenningen fortapt seg.

Ganske spennende er denne serien likevel. Dessuten får samtlige episoder pluss for en godt utviklet oppklaringssekvens.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling