Klassisk britisk krim med moderne skrekkeffekter

Kriminalhistorie fra Jack the Rippers nabolag i «Whitechapel».

NRK-KRIM: Vi møter de to etterforskerne Chandler og Miles og teamet deres i den klassiske britiske krimserien på «Whitechapel» på NRK 1 i kveld.
NRK-KRIM: Vi møter de to etterforskerne Chandler og Miles og teamet deres i den klassiske britiske krimserien på «Whitechapel» på NRK 1 i kveld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-KRIM: Kriminalhistorie spiller en sentral rolle i den britiske serien fra Whitechapel på Londons østkant, distriktet der Jack the Ripper i sin tid spredte frykt blant innbyggerne. Dette er tredje sesong av serien.

Vi møter de to etterforskerne Chandler og Miles og teamet deres. Chandler har dessuten ansatt en historisk rådgiver som får i oppgave å katalogisere gamle drapssaker, og på den måten kanskje bistå med å oppklare de drapene som nå finner sted.

Ideen er god, men ikke riktig forløst. Den forutsetter blant annet svært historisk bevisste drapsmenn, og dem er det heldigvis ikke flust av.

God oppklaring De tre episodene forteller hver sin avsluttede historie. I alle tre har motivet altså en mulig historisk forankring, og samtlige er blodige og fylt av tildels overdrevne skrekkeffekter.

Den klassiske britiske krimstemningen er spritet opp med korte bildesekvenser der kristusfigurer, blodige kniver og uhyggelige masker flimrer forbi på skjermen, akkompagnert av kvinneskrik og knirkende dører.

Metode: Lommelykt Påfallende er det også at samtlige åsteder undersøkes med lommelykt i stummende mørke. Hadde man ventet til dagslyset kom, eller simpelthen skrudd på lysbryteren, ville vel mye av spenningen fortapt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer