Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klassisk fra Jack White

Ny plate fra en av bransjens mest produktive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Jack White er en av musikkverdenens desidert mest produktive, og har, i tillegg til egne band, jobbet med artister som Loretta Lynn, Beck, Electric Six og Jack Johnson.

Nå går musikeren, som også har prøvd seg som skuespiller, til den klassiske musikken.

Albumet «Aluminium» omtales i en pressemelding fra plateselskapet som avantgarde-musikk spilt inn av et orkester som består av noen av Storbritannias største unge talenter. Melodiene er skrevet av Jack White.

Det spesielle prosjektet selges også på en spesiell måte, det blir nemlig ikke lagt ut for salg i vanlige butikker, men kun distribuert i et begrenset antall på internett. Totalt vil 3 333 CD\'er og 999 LP\'er bli lagt ut for salg, mens den nedlastbare versjonen av albumet vil være i et ubegrenset opplag. Det vil ikke være mulig å bestille albumet før 6. november.

CD\'en og LP\'en vil også følges av bilder og silketrykk laget av Rob Jones, som er en kunstner som har samarbeidet med The White Stripes lenge.

Smakebiter av albumet kan høres på prosjektets MySpace-side.

GÅR KLASSISK: Jack White. Foto: SCANPIX
GÅR KLASSISK: Jack White. Foto: SCANPIX Vis mer