Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klassisk Harcour(t)

Ektefødt barn av Brian Wilson og Elvis Costello.

Det er bare å la

seg imponere av Ed Harcourts melodisikre og sjarmerende musikalske univers.

CD: Den 25 år gamle briten fortsetter å imponere. Brighton-karen fikk berettighet oppmerksomhet med den vindskeive ep-en «Maplewood» i 2000. Talentet foldet seg for alvor ut med albumdebuten «Here Be Monsters» (2001).

Høye forventninger til tross, han skuffer ikke med melodisikre, småskakke og sjarmerende «From Every Sphere».

Klassiske referanser

Hadde det vært mulig, skulle jeg spilt plata på trykk . Ed Harcourt har mange klassiske referanser i sin musikk. Her er litt Coldplay og Travis, men med en tydeligere alternativdreining i produksjonen.

Tom Waits er en annen referanse som kan brukes, ikke minst fordi Harcourt selv spiller piano og ikke går av veien for å fylle låtene med røykfull barbule-feeling.

Den talentfulle engelske artisten lager besnærende musikk som man lett kan finne sporer til på begge sider av Atlanteren. Den mest presise sammenlikningen må bli at Ed Harcourt er musikalsk barn av Brian Wilson (Beach Boys) og Elvis Costello.

Sjel og varme

Ed Harcourt utviser imponerende og meget sikker melodiføring. Han har en mørk, varm og sjelfull stemme som er med på å forsterke sangenes særpreg. Han får meg til å tenke på en litt rusten Sondre Lerche, med tilsvarende nærhet og egenart i sangene.

Strykearrangementer, bruk av blåsere og et tempo som slår med et hjerte i hvilepuls, gir opplevelser av langstrakte musikalske motiv.

Dette forsterker bare inntrykket av at «From Every Sphere» er et stykke klassisk poprock-håndverk.

Ed Harcourt måtte avlyse Quart-festivalen i fjor. Han beklaget og lovet å gjøre det godt igjen. La ham gjøre det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling