Klassisk, men ingen klassiker

Far og datter Hagerup er mye proffere enn nyskapende.

TRADISJONELT: Hvem er den mystiske skiløperen i den Agatha Christie-aktige detektivboka til far og datter Hagerup?
TRADISJONELT: Hvem er den mystiske skiløperen i den Agatha Christie-aktige detektivboka til far og datter Hagerup? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:«Jeg har en genial lillebror. Det kan du se på ørene hans. De står rett ut og får med seg alle lyder. Nesa hans kjenner alle lukter. Øynene hans er store, grønne og runde. Han lukker dem nesten aldri.»

Slik introduseres den åtte år gamle mesterdetektiven Tim Bark av sin to år eldre storesøster Jenny. Hun er ikke like genialt glup som lillebroren, men hun er modig. Det er hun som er fortelleren i Klaus og Hilde Hagerups nye spenningsserie for barn.

Far og datter fungerer godt sammen i denne humoristisk, enkle og nokså tradisjonelle krimserien for syv til tiåringer.

Familien Bark har kjøpt seg en forfallen hytte på Soltoppen. På vei dit opp møter de den styrtrike fru Cordelia og hennes vulgære oppkomlingsektemann Kurt, den blide ordføreren Lene, en mystisk skiløper og Lunde Per, som egentlig heter Per Lunde.  

Klassisk, men ingen klassiker

Selve plottet er lagt opp som Agathe Christies kriminalfortellinger, med et visst antall mistenkte i et lukket rom. Det er karneval på hotellet, lyset går — og diamantringen til fru Cordelia blir stjålet.

I seg selv et latterlig enkelt plott — til forveksling lik en krimgåte i Donald Duck.  

Oksdals svart/hvitt tegninger er sjarmerende, men ikke slående. Og det hadde ikke gjort noe om far og datter la hodene i bløt og pønsket ut et litt mer finurlig plott til neste bok.             

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer