Klassisk mysterium

Kidnapping og historiske brev i velskrevet mysterium

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En sommerdag i 1981 blir to år gamle Tamsin Hall kidnappet midt på lyse dagen mens hun leker med søsknene sine. Et av vitnene er historiestudenten David Umber, som mer enn tjue år senere havner midt i etterdønningene av saken.

Kalles tilbake

Umber har i flere år søkt tilflukt i Praha, han ville bort fra England etter at hans kone tok livet av seg. Men nå kalles han tilbake til fortida, for den pensjonerte politimannen George Sharp, som var ansvarlig for etterforskningen av Tamsin-saken, oppsøker ham. For selv om en barnemorder tok på seg ansvaret for Tamsins forsvinning, ble liket av henne aldri funnet, og nå vil Sharp gå grundig gjennom saken én gang til. Og da trenger han Umbers hjelp.

Velskrevet

«Usett» har et ekte Robert Goddard-plott, det er svingete, innviklet og fullt av overraskelser. I tillegg er det velskrevet i en forlokkende, klassisk og veldig engelsk kriminalromanstil, og denne kombinasjonen er bortimot uimotståelig for den som liker å lese gode mysterier. Dessuten har Goddard med et fascinerende sideplott om brevskriveren Junius, som på 1700-tallet publiserte en rekke anonyme brev hvor han (eller hun) avslørte diverse politikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.