Klassisk serie-nostalgi

Kan nostalgien noen gang rette opp dårlig kvalitet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den måtte komme! En vakker og forseggjort, innbundet bok med Illustrerte klassikeres fire første hefter. Denne myteomspunne hefteserien som var ment å være en

introduksjon til verdenslitteraturens store titler nådde unge lesere i Norge fra 1954 etter å ha blitt lansert i USA i 1941.

Den norske hefteserien, som ble nedlagt i 1975 etter 221 titler, har opparbeidet en voldsom kultstatus og høster stive priser i antikvariatene.

Minner, minner

I denne første boka får leseren stifte bekjentskap med James Fenimore Coopers «Hjortedreper», Charles Dickens\' «David Copperfield», Frederick Marryats «Mr. Midshipman Easy» og Anna Sewells «Den vakre, svarte hesten».

Hvert hefte i den første boka har introduksjoner, av Fredrik Wandrup (Hjortedreper), Tore Rem (David Copperfield), Jarle Bjørklund (Mr. Midshipman Easy) og Anne Fløtaker (Den vakre, svarte hesten).

Haakon W. Isachsen, som er verkets redaktør, gir grundige bibliografiske og historiske opplysninger omkring de enkelte heftene. Dette alene gjør første bind i serien med Illustrerte klassikere verdt et innkjøp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer