Klassiske LucasArts-spill blir tilgjengelig på nytt

«Fate of Atlantis», «The Dig» og «Loom».

(Dagbladet.no): To trender har gjort seg spesielt gjeldende i spillverden i det siste: Annonseringer av at det skal komme en annonsering, og at det hele skjer via Twitter.

I helgen var det spillselskapet LucasArts som fortalte at de hadde spennende nyheter å komme med.

De fortalte at det ville komme «fantastiske nyheter på mandag», at det ville være «gode nyheter for old school fans» og at det «ikke har noe med nye IPer å gjøre». Det ble også klart at nyheten ikke ville ha noe med en spesifikk spillserie å gjøre.

Og i kveld klokka 19.32 kom nyheten, etter at en lang rekke twitrere hadde brukt det siste døgnet på å gjette hva nyheten kunne være:

LucasArts har inngått en samarbeidsavtale med den digitale spillbutikken Steam, noe som betyr at noen av de klassiske eventyrspillene til LucasArts vil være tilgjengelig for kjøp digitalt fra førstkommende torsdag.

- So lets see who will be happy: LucasArts has partnered with Steam. Digital adventurey goodness, var beskjeden LucasArts sendte ut, sammen med en liste over hvilke spill som vil være tilgjengelig, blant annet «Fate of Atlantis» og «Loom».

- Dette initiativet gjør det mulig å introdusere en helt ny generasjon med spillere til LucasArts' klassiske spill. Det gjør det også mulig for flere folk å spille spillene, lenge etter at de forsvant fra butikkhyllene, sier LucasArts-president Darrell Rodriguez i en pressemelding.

Han fortsetter:

- Vi håper våre fans er like begeistret som oss, og vi kan ikke vente med å fortelle hva neste steg er. Dette er bare begynnelsen.

På twitter kom straks en bølge med blandede tilbakemeldinger - noen forventet spill som «Grim Fandango 2» eller en ny «Day of the Tentacle» - men kanskje det er noe av det som kommer senere?

Den 15. juli er det uansett klart for «Secret of Monkey Island: Special Edition», fikk vi også vite, på Xbox Live for Xbox 360-eiere og via Steam for pc-eiere.

Klassiske LucasArts-spill blir tilgjengelig på nytt