Klaustrofobisk fundamentalisme

«Korsveien» er anspent, tilkneppet, provoserende og formfullendt.

Klaustrofobisk fundamentalisme
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Maria Göttler er 14 år og full av skam. I likhet med andre tenåringer har hun begynt å utvikle nye følelser og behov, men i motsetning til de fleste av sine jevnaldrende jobber hun hardt for å undertrykke disse i henhold til Guds vilje. Og mest av alt ønsker hun å ofre sitt liv for troen.

Salig Maria tilhører et konservativt kirkesamfunn som mener at den katolske kirken har blitt korrumpert av moderate og sekulære krefter, og som ser på seg selv som soldater i en evig kamp mellom godt og ondt. Den viktigste kampen kjemper de mot sine egne lyster og begjær, og etter at presten oppfordrer ungdommene i menigheten til å gjøre små ofre i hverdagen, begynner Maria å forestille seg at hun vil ende opp som helgen.

Mens hun slites mellom menighetens strenge regler og utilgivelige, verdslige lyster som ønsket om å synge i gospelkor, finner Maria etter hvert en salig ro i sin fysiske lidelse. Og hun er ikke den eneste; også hennes mor og presten synes mer komfortable med tanken på et martyrium enn med en levende og feilbarlig tenåringsjente.

Formfullendt På sitt eget vis er «Korsveien» en formfullendt film. Historien er delt opp i 14 kapitler, som speiler Jesus' marsj mot sitt forhåndsbestemte endelikt på Golgata, og hvert kapittel består av én tagning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.