Klaustrofobiske premier

U-båtfilmen «K-19» med Harrison Ford og Liam Neeson hadde premiere i helga. Vinn undervannskule effekter!

Ta u-båt-quizen!

Nå kan du høre amerikanske skuespillere snakke morsom russisk-engelsk igjen. I Hollywood-filmen «K-19» får vi nemlig se hele kald krig-temaet fra russisk side.

Dette kan du se om du svarer riktig på fem enkle spørsmål. Da er du med i vår konkurranse der hovedvinneren får soundtracket, to billetter, ei t-skjorte og en bag. Fem vinnere får to billetter hver, en t-skjorte og en bag.

Harrison Ford spiller den hardkokte kapteinen Alexi Vostrikovi. Han leder atom-u-båten «K-19» på jomfruturen. Neeson spiller den mer ydmyke offiseren Mikhail Polenin som mener båten ikke er klar til å gå fra havn. Og det stemmer.

«K-19» er basert på en sann historie, og denne gangen er det faktisk sant. Vi tas tilbake til 60-tallet.

18. juni 1961 forlot «K-19» Sovjetunionen for å teste en atomrakett i Arktis og etterpå patruljere den amerikanske kystlinjen mellom Washington D.C. og New York.

Den forferdelige ulykken inntraff, U-båtens atomreaktor fikk en lekkasje og 20 av mannskapet i båten omkom. Spørsmålet om kapteinen skal be om amerikansk hjelp kom opp. Det var fare for eksplosjon som kunne føre til at alle på båten døde, men mannskapet jobber på spreng og klare å stoppe ulykken som kunne ha ført til atomkrig mellom USA og Sovjetunionen. I tre tiår etterpå ble ulykken holdt hemmelig.

I filmen skildres de innesperrede og redselsslagne mannskapets innsats for å redde verdensfreden over havoverflaten. Du kan gjøre deg klar til en klaustorfobisk opplevelse. Og før den tid kan du lese mer om den virkelige K-19 på National Geographics nettsider.

Sjekk filmens nettside!

Bli med i konkurransen!

<B>BLI MED UNDER VANN: Delta i vår <a href=http://quiz.dagbladet.no/quiz.html?quiz_id=190>konkurranse</a>, og vinn kule premier!