KLAXONS TAR ET STEG TIL SIDEN: Sanger og bassist Jamie Reynolds i aksjon under en musikkfestival i Østerrike i forrige uke. Foto: Andreas Pessenleher/EPA/Scanpix
KLAXONS TAR ET STEG TIL SIDEN: Sanger og bassist Jamie Reynolds i aksjon under en musikkfestival i Østerrike i forrige uke. Foto: Andreas Pessenleher/EPA/ScanpixVis mer

Klaxons tilbake etter tidenes sjangerblaff

New rave og utbrente glowsticks.

||| ALBUM: New rave forsvant fortere enn du klarer å stave dustesjanger.

Og den forsvant en gang mellom Klaxons' behørig bloggede «Myths of the Future» i 2007 og Shitdiscos bedritne «The Emanator» året etter.

Tidenes sjangerblaff Så hvordan følge opp et debutalbum som står igjen som selve grunnpilaren i det som må være tidenes korteste blaff i musikkverdenen?

Tre år, to produsentbytter og ett refusert album senere har de slått av ravealarmene.

Og de benytter seg av samme musikalske manøver som MGMT tok i bruk tidligere i år: De tar et solid steg til siden fra det lydbildet de slo gjennom med.

Rockopera og nu metal Foruten den streite singelen «Echoes» og den «Golden Skans»-aktige «Twin Flames», involverer det i Klaxons' tilfelle et syrebad av psykedelia, elementer fra nu metal og intergalatisk rockopera.

En spøk? Når man da ser at «Valley of the Calm Trees» - en Muse-pastisj som er nesten enda mer over the top enn originalen - er den eneste overlevende fra det plateselskaprefuserte førsteutkastet, begynner man å lure på om det hele er en spøk eller ikke.

Klaxons tilbake etter tidenes sjangerblaff
ANDRE HALVPART: James Righton i Klaxons. Foto: Andreas Pessenleher/EPA/Scanpix
ANDRE HALVPART: James Righton i Klaxons. Foto: Andreas Pessenleher/EPA/Scanpix Vis mer