- Kle deg naken!

Her er Jan Thomas' beste styling og skjønnhetstips.

ENGASJERT SOM ALLTID: Jan Thomas Mørch Husby legger ingenting i mellom når han gir 24 norske kjendiser en real makeover i sitt nye program. Stylingguruen vet hvordan norske menn og kvinner kan ta seg bedre ut, og her gir han deg de beste tipsene til din alder. TV-programmet «Happy day» har premiere på TV 2 i kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENGASJERT SOM ALLTID: Jan Thomas Mørch Husby legger ingenting i mellom når han gir 24 norske kjendiser en real makeover i sitt nye program. Stylingguruen vet hvordan norske menn og kvinner kan ta seg bedre ut, og her gir han deg de beste tipsene til din alder. TV-programmet «Happy day» har premiere på TV 2 i kveld. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

||| - Jeg spør ofte folk, hvor ofte ser du deg selv naken for å lære din egen egen kropp å kjenne? Ingen gjør det! Vi ser oss selv alt for sjeldent nakne, sier stylingguru Jan Thomas Mørch Husby.

I kveld har han premiere på sitt nye program og kjendisstylistens aller hotteste tips for å finne frem det beste i deg er:

- Kle deg naken og still deg foran speilet! Bli klar over dine styrker og svakheter, og gjør det beste ut av deg selv. Når du har et realistisk forhold til egen kropp, blir det mye enklere å finne de perfekte jeansene eller det riktige skjørtet, sier stylisten som for lengst har funnet ut hva han kler best.

- Jeg har for eksempel som oftest håret stylet opp, for å gi løft til ansiktet mitt som er ganske rundt og stort.

- Kvinner prøver for hardt Dagbladet står side om side med Jan Thomas i studio når han legger siste hånd på verket, på en av de mange utkårede som får en «bli ny»-opplevelse i kjendisstylistens nye program «Happy Day».

Serien er smekkfull av kjendiser og vanlige mennesker som får en makeover. - Jeg skal ikke nekte for at jeg har mye å lære, sier Mari Semb, som sitter som et tent lys i stolen mens Jan Thomas innbitt forklarer hvordan en perfekt foundation skal legges.

I kjent stil blant speil, lys og mengder av sminke sirlig plassert på et bord er stylisten i sitt ess, og klar for å gi Ola og Kari Nordmann sine beste tips.

I GODE HENDER: Dagbladet fikk være flue på veggen når Jan Thomas gir Mari Semb makeover i sitt nye program. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I GODE HENDER: Dagbladet fikk være flue på veggen når Jan Thomas gir Mari Semb makeover i sitt nye program. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ok, hva er den verste feilen vi kvinner gjør?

- Dere prøver for hardt. Mange bruker så mye sminke at det ser ut som dere har på dere maske. Oftest ser jeg det på unge jenter. Det verste er at de gjør bare huden verre og verre, og tetter porene, sier han og legger til: Og så er det veldig mange som sliter med øyebrynene. Glamourøyebryn er aldri vakkert. Selv ikke på glamourmodeller, utbasonerer stylisten.

- Forebygg I tillegg til å kle seg naken foran speilet er Jan Thomas' aller hotteste tips, uansett alder: kom forfallet i forkjøpet!

- Det viktigste alle gjør er å forebygge. Det er langt billigere enn å sitte der som 50-åring og heise opp alt. Jeg kan ikke få sagt det nok ganger, - kan dere være så snille å bruke solkrem!?

- Hva med menn da?

- Den verste feilen menn gjør er at de drar opp jeansene for høyt og snurper til med belte, sier Jan Thomas, som ifølge seg selv nå endelig får anledning til å gjøre det han er aller best på i sitt nye program, nemlig å forbedre folks utseende og stil.

- Til nå har jeg blitt plassert inn i innkjøpte produksjoner. Nå har jeg fått lov til å skreddersy et livsstilprogram til meg hvor jeg hjelpe folk hjelp til å finne frem det beste hos dem selv. Og så blir det en dæsj Oprah, forteller han.

Smekkfullt av kjendiser Før opptak lagde stylisten, som til vanlig har en kjendisspekket kundeliste, en ønskeliste med kjendiser han aldri har hatt kontakt med, men som han drømte om å få gjøre noe med. I programmet skal totalt 24 norske kjendiser få en makeover av stylisten. Første mann ut er Christer Falck som er full av lovord.

- Han får deg til å føle deg som verdens midtpunkt. Han er uhyre sosialt intelligent. Han har en helt unik tilstedeværelse og interesse for deg, noe som gjør han så uendlig mye bedre enn nummer to på dette feltet her i Norge, sier Falck.

Foruten Christer Falck, er Simone Larsen, «Skal vi danse»-programleder Marthe Sveberg Bjørstad og Else Kåss Furuseth også blant noen av de andre kjendisene som får en real makeover av Jan Thomas i programmet.

- Det har blitt mange magiske samtaler, repliserer Jan Thomas. - Det er gøy å få folk til å oppdage nye sider ved seg selv. Jeg elsker å ta folk ut av sin egen hverdag. Nå skal jeg få nordmenn til å elske seg selv mer, sier stylisten som skal konkurrere med Dagsrevyen om seerne. Men sendetida bekymrer han seg ikke over.

- Er det noen som hadde trengt en makeover i dette landet, så er det dem!, sier stylisten med et glimt øyet.