Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kle deg opp

Moteuka er død. Leve Motehelga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et rom kjemisk renset for tekstiler. Alt som er forberedt, fikset og ferdig - er pakket ned for å pakkes opp igjen på Månefisken i Oslo, hvor det denne helga er motemesse.

To av arrangørene er Ulla Chauton og Merete Taule, og det er sistnevntes tomme atelier vi er i.

- Dette er kolleksjonen for neste vinter. Det er den som skal selges inn til butikkene nå, sier Merete og fisker smaksprøver opp fra en eske.

Den alternative motemessa arrangeres for første gang i år. Initiativet kom da en liten forsamling norske designere var på messe i København i august. De ble misunnelige på danskene.

- Vi prøver å gi noe til motemiljøet i Norge, og vil fokusere mye mer på designere og små merker enn det motemessa på Sjølyst gjorde, sier Ulla.

- Og Månefisken er et supert sted med myke sofaer og dunkel belysning, kafé og bar. Vi vil ha en god stemning, sier Merete.

Messa har totalt 29 deltakere, med blant annet 20 norske designere og fem danske merker representert.

- Det er bra å kunne ha med noen litt sterke navn, sier Ulla, og tenker på for eksempel danske Munthe plus Simonsen og Punk Royal.

- De kjente merkene er viktige fordi det viser at vi har en bra messe - og det gir flere kunder.

- Og hvis dette blir en suksess, så har vi mulighet til å få med enda flere neste gang, sier Merete.

Selv om de da kanskje må tenke på alternative lokaliteter.

Både Ulla og Merete er med i Designstreet, en gruppe norske designere som har gått sammen for å kunne profilere norsk design. De hadde felles front på moteuka på Sjølyst for ett år siden, og er sterkt representert nå på motehelga.

- Da vi startet Designstreet så merket vi at vi står mye sterkere når vi opptrer samlet, sier Ulla.

- Går det bra for norsk design nå?

- Vi opplever at det begynner å bli litt stas å ha norske designere i butikken, og at folk synes det er kult å gå med design fra sitt eget land, sier Merete.

- Og hva skal til for at dette blir en suksess?

- Det ser vi på antall besøkende og respons fra utstillere. Og salg. Vi skal jo først og fremst selge klær.

Motehelga henvender seg først og fremst til folk som jobber i bransjen, men «helt normale folk» vil ikke bli avvist i døra. Den er åpen fredag 12.00 - 18.00, lørdag 10.00 - 18.00 og søndag 10.00 - 16.00. På Månefisken i Sagveien 23a i Oslo.

DESIGNERE: - Siden messa på Sjølyst er lagt ned, så har vi tatt over, sier Merete Taule og Ulla Chauton, to av intitiativtakerne til Motehelga i Oslo.
Hele Norges coronakart