Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kleen Cut

Herr blåkopi.

CD: Kleen Cut - like ren og pen i lydbildet som han er i klærne. Sammen med produsentkompisen Rumblin har Romeriksrapperen skapt et album fullt av glanset amerikansk jiggyrap.

Ikkeno\', samfunnskritikk her i gården nei, i Kleen Cuts verden eksisterer bare fest, damer og beef. Og at Kleen Cuts store forbilde er Jay-Z, høres både i rapflyten og de Swizz Beats-klingende produksjonsgrepene.

Nå er det ikke noe galt i å ta seg en fest, men hvis man skal blåkopiere amerikansk hiphop, lønner det seg å bidra med noe selv også. Kleen Cut mangler dessverre Paperboys ordrike uregjerlighet, MadCons blide hiphopseighet, Diaz frekkaseri og Whimsicals henslengte dametekke. Jeg savner autoritet både i stemme og rim, og de enkle beatsene kompenserer dessverre ikke for den anonyme rapstilen. Singelen «Embrace Me» med Karen Jo Fields er låta som stikker seg mest ut. Og det er mest Karens fortjeneste.