Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kleen omfavner «mobbeoffer» Ravi

Ravi er elsket av platekjøperne, men uglesett i hiphop-kretser. Rapperen Kleen samarbeidet med ham i forbindelse med sin nye plate, og er forberedt på bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -  Dette oppfattes nok som sinnssykt kontroversielt av en del i miljøet, medgir Kleen. Denne uka slapp Kleen, eller Joachim Alte som han heter, album nummer to. I forbindelse med utgivelsen gir han ut en remiks av Ravis låt «Låva Låva». Den er med på Kleens mikstape «Kleen-A-Palooza», som man i utvalgte butikker får med på kjøpet sammen med den nye plata «The Aviator». Den kommer også med på en mulig nyutgivelse av Ravis «Kjøpr Gitar».

Forberedt på bråk

Ravis flørting med hiphop-sjangeren har falt mange i miljøet tung for brystet. Kleen sier han kan forstå hvorfor hip hop-fundamentalistene reagerer.

-  Det er en del folk som tar det ordentlig personlig når andre artister flørter med hiphop, uten å være 100 prosent dedikert til sjangeren. Ravi rapper jo ikke i tradisjonell forstand, men han har skapt seg en helt ny greie. Formelen funker som bare det, selv om det ikke nødvendigvis er hiphop, sier han. Kleen er forberedt på bråk i forbindelse med samarbeidet med Ravi: -  Jeg regner jo med at en del kommer til å slenge med leppa, men det skjer jo uansett. Sjøl har jeg vokst fra hele den greia - jeg blåser i hva folk mener så lenge jeg liker låta.

Ravi har et ganske avslappet forholdt til samarbeidet.

-  Jeg ble kjent med Joachim og produsenten hans på de Topp 20-showene, så noe godt kom det ut av sirkuset.

Andre i hiphop-miljøet har ikke vært like vennlige. Under Musikk Under Oslo-festivalen i 2004, kom han i klammeri med Cast (Geir Kristiansen) fra hiphop-gruppa Equicez.

Stemmer i hodet

 UMULIG KJÆRLIGHET: Ravi har måttet tåle en del kritikk i hiphop-miljøet. Kleen er forberedt på at noen i miljøet kommer til å reagere på hans samarbeid med Ravi. Foto: Bjørn Langsem
UMULIG KJÆRLIGHET: Ravi har måttet tåle en del kritikk i hiphop-miljøet. Kleen er forberedt på at noen i miljøet kommer til å reagere på hans samarbeid med Ravi. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Det var ikke slagsmål, men Cast ville gjerne snakke med meg. Det viste seg at han fant det hensiktsmessig å ta hodet mitt under armen og transportere meg dit han ville. Men det varte ikke så lenge, sier Ravi. Etterpå ble han utfordret til ølkrig av venninna til Cast, og ble søkkvåt.

-  Jeg tror ikke Cast syntes noe særlig om det, presiserer Ravi.

-  Mangler du respekt i hiphop-miljøet?

-  Jeg har aldri diskutert det med noen, men da jeg slo gjennom, lagde ei avis en sak der de spurte hiphopere hva de syntes om musikken. De fleste svarte at de syntes det var greit, men at det ikke var hiphop. At det var en kultur med klær og en livsstil som jeg ikke hadde peiling på, eller kom til å bli en del av.

-  Prøver du å lære det - gå i skole?

-  Nei, jeg får nok heller lage et «crew» med ulike stemmer i hodet mitt, i stedet for å finne tak i folk på byen. Jeg er litt mer familiemann som liker å være hjemme.

Cast ville, gjennom sin manager Julian Alexander, ikke kommentere episoden fra Musikk under Oslo-festivalen overfor Dagbladet i går kveld.