Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klemmer til med nytt «Idol»

Fredag er «Idol» tilbake. Solveig Kloppen (32) tror den nye programledermakkeren Kåre Magnus Bergh (26) vil sjarmere norske jenter i senk.

Men så sikker er ikke Bergh.

-  Nei, overhodet ikke! sier billedkunstneren fra Hamar og gliser bredt.

-  Jeg har ingen anelse om hva jeg går til.

Kåre Magnus Bergh dro på audition til programlederjobben på oppfordring fra en kompis. Helt uten tv-erfaring ble han tilbudt jobben sammen med Solveig Kloppen. Dermed går han fra en anonym tilværelse som billedkunstner med deltidsjobb på Ekeberg Camping, til en utsatt posisjon i en av Norges største tv-suksesser.

Morsomst å leke med

-  De brydde seg ikke så mye om tv-erfaring, minnes Kåre Magnus.

Han tror det er en styrke at han aldri har drømt om å være på tv. Men han røper at han er utadvendt.

-  Jeg liker å snakke med folk, og er glad i oppmerksomhet. Nå gleder jeg meg veldig til at første program sendes, slik at alt ikke er hemmelig lenger, sier Kåre Magnus. Han innrømmer at han akkurat nå føler en slags «reisefeber».

-  Jeg svirrer rundt og greier ikke å gjøre noen ting, sier han.-  Kåre var den det var morsomst å leke med på audition, forteller Solveig. -  Og så har han det ubestemmelige, kanskje det dommerne ville kalt «det lille ekstra»?

Hun legger til, med et snev av misunnelse i stemmen, at Kåre Magnus ser ut som en Calvin Klein-modell uansett hva han har på seg. Han synes til gjengjeld Solveig er den morsomste dama han vet om.

Sminke på skjorta

Solveig har i tidligere intervjuer betegnet Kåre Magnus som en gutt som liker å klemme alle han møter. Hun synes han er omsorgsfull og flink til å trøste deltakere som ryker ut.-  Jobben inkluderer unektelig en god del klemming. Jeg har klemt flere hundre personer i løpet av rundene med audition, forteller Kåre Magnus.

Etter audition i Kristiansand hadde han maskara og sminke nedover hele skjorteermet. Foreløpig har han ikke grått under innspilling. Han gråt ikke engang i sitt eget bryllup.

-  Solveig griner mye lettere enn meg. Hun har ti liter vann rett under hornhinna, sier han ertende.

Ikke barter og parykker

Solveig Kloppen har jobbet intenst med «Idol» hele det siste året. Etter fjorårets tv-sendinger bar det rett ut på turné, som ble avsluttet i slutten av august. Så kom Kåre Magnus 1. september, og det var klart for en ny runde. Likevel føler Solveig at hun ikke er helt ferdig med «Idol».

-  Jeg er rett og slett ikke lei, sier hun.

Solveig og Kåre Magnus vil ikke røpe hvordan sesongens humorinnslag blir, men de forteller at de har planlagt det de forsiktig kaller en «humorlinje».

-  Det eneste jeg kan si, er at det ikke er barter og parykker foreløpig, sier Solveig og smiler lurt.

Etter å ha laget tv-programmer fra auditioner i fire byer, har de gjort seg opp visse oppfatninger om de ulike byene.-  I Bergen var det mye følelser og selvsikre deltakere, i Kristiansand mer sånn «det er ikke så farlig at jeg røk ut»-stemning. I Tromsø var deltakerne også ganske stille og ikke så veldig åpne, men Tromsø har helt klart originalene, sier Solveig.

-  I Oslo var det masse gangstere og folk som prøvde å være tøffe, sier Kåre Magnus.

KOSEBAMSE: - Jeg kommer fra en familie som er veldig åpen for klemming, nesten litt italiensk, sier den ferske programlederen for årets «Idol», Kåre Magnus Bergh, her i ferd med å klemme sin programlederkollega Solveig Kloppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media