Klepto-Jenny gleder seg til eksplosjoner på Plata

Her er Norges første gangsterkomedie.

SPILLER KLEMPTOMAN: Jenny Skavlan spiller inn film i sommer, under Leon Bashirs regi. Foto: LARS EIVIND BONES
SPILLER KLEMPTOMAN: Jenny Skavlan spiller inn film i sommer, under Leon Bashirs regi. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

(Dagbladet.no): — Først spurte de om jeg ville spille prostituert. Det viste seg å bare være tull, de testet meg for å se om jeg virkelig hadde lyst på jobben. Men jeg hadde egentlig gledet meg litt å spille prostituert, jeg. Heldigvis er rollekarakteren min i det minste kleptoman, sier Skavlan til Dagbladet.no.

Sammen med meritterte folk som Kim Bodnia, Anders Danielsen Lie og Yasmine Garbi (fra «Menn som hater kvinner ») starter hun innspillingen av gangsterkomedien «Tomme tønner» onsdag.

Premieren blir i januar til neste år.

— Ikke pakistanerfilm
Regissør og manusforfattere er Sebastian Dalén og Leon Bashir — sistnevnte skrev også «Izzat».

— Men dette blir ikke en pakistanerfilm. Dette er en slags gangsterkomedie, litt i samme stil som «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» og «Gamle menn i nye biler». Vi hadde lyst til å gå litt bort fra en typisk klisjégangster og gi et portrett av kriminelle som jeg tror flere vil kjenne seg igjen i, sier Bashir.

«Tomme tønner» har et budsjett på 12 millioner kroner, og forteller historien om tre rørete norske gangstere som havner i en hel haug av trøbbel etter først å ha mislykkes i forsøket på å rappe en utstoppa falk.

I likhet med sjangerfilmer som «Død snø» og «Kill Buljo» er produksjonen utelukkende finansiert av private penger. Å søke om offentlige midler ville tatt for lang tid, sier produsent Kjetil Omberg. For å tjene penger må filmen selge 115 000 billetter.

— Vi ønsket å gjøre dette raskt, og har fått på plass investorer som har tro på oss og på manus, sier produsenten.

Misforstått flørt
Jenny Skavlan spiller Yasmin — en østkantjente med bein i nesa og feite a-endinger. Helt uproblematisk overgang, ifølge jenta fra Frogner.

- Ikke noe problem. Yasmin snakker ikke helt kebabdialekt heller, og jeg har uansett ikke noen utpreget vestkantsosiolekt, sier hun.

Skavlan fikk rollen etter å ha hilst på regissør Bashir ved en feiltakelse. Hun kjente igjen regissøren fra tv (han spilte blant annet i «De Syv søstre»), og smilte blidt da de to møttes tilfeldig.

— Jeg trodde jo vi kjente hverandre. Han trodde åpenbart det var ganske god stemning, og at jeg flørtet, sier hun.

Innspillingen starter onsdag, og vil foregå på flere kjente locations i Oslo. Skavlan gleder seg spesielt til en scene som skal spilles inn på Plata.

— Her flyter dopet mens ting eksploderer rundt oss, sier Jenny Skavlan.

DELER AV CASTEN: Flere kjente skuespillere har takket ja til filmen. Her er noen av dem, fra venstre: Yasmine Garbi, Anders Danielsen Lie, Jenny Skavlan og Leon Bashir. FOTO: LARS EIVIND BONES
DELER AV CASTEN: Flere kjente skuespillere har takket ja til filmen. Her er noen av dem, fra venstre: Yasmine Garbi, Anders Danielsen Lie, Jenny Skavlan og Leon Bashir. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer