Kler opp kjendisene

Moods of Norway kler opp Ari Behn, Morten Abel og Robbie Williams. Trikset for internasjonal suksess er å holde på det norske særpreget.

På merkelappen står det «made in Europe by really, really pretty blonde girls», men det er de to glade guttene Peder Børresen og Simen Staalnacke fra Stryn som har laget klærne kjendisene velger.

-  Cocktail-kolleksjonen vår er for rockestjerner og livsnytere, sier Simen Staalnacke til Dagbladet når vi treffer ham mellom modeller og kleshengere i Posthallen i Oslo.

Dandy brokade

Her skal de sammen med 20 andre norske designere vise fram norsk mote på catwalken de neste dagene under Oslo Fashion Week.

Shopper du hos Moods of Norway kan du gjøre som Ari Behn og velge deg en dandy dress i lekker brokade, eller du kan kjøre mer street-stil som Robbie Williams.

-  Brokaden er veldig Ari Behn. Robbie er blitt observert i ei T-skjorte vi sendte ham med påskriften «it's ok, I'm with the band». Og i bursdagen til prins Albert av Monaco spilte to DJ'er fra New York i våre dresser, forteller Staalnacke.

Dressen som Morten Abel hadde på seg i musikkvideoen til «Trendsetter» hadde han plukket opp på egen hånd.

Nå blir han ofte observert i Moods-kreasjoner. Staalnacke forteller at de nylig har sendt Abel noen nye dressjakker. Dessuten har de kledd opp vinnerne av svenske «Fame Factory» og ofrene for den danske homsepatruljen.

Norsk eksportvare

På halvannet år har guttas lekne mote spredt seg over hele verden, men de synes det er viktig å beholde det norske særpreget.

Derfor bruker Staalnache sin egen oldemor som motiv på T-skjorter. Andre elementer som går igjen er sjarken til Johannes som de pleier å fiske med, traktorer og oljeplattformer.

Annen inspirasjon henter de fra blant annet rosemaling og samedrakter.

-  Norge er veldig anerkjent som merkevare, og det benytter vi oss av. Sånt liker de i utlandet. Vi prøver å bygge oss opp som eksportvare, sier Staalnacke, men presiserer at hovedkontoret alltid vil ligge i Stryn.

Under Oslo Fashion Week skal norske designere vise hva kvinner og menn bør ikle seg framover. Moods of Norway foreslår skjørt for menn.

-  Vi vil pushe litt grenser og tenker at tida er kommet for skjørt. Men det er for folk som har lyst til å stikke seg fram. Det er mange potensielle rockestjerner der ute, mener Staalnacke.

Simen Staalnacke, motedesigner.

PÅ MOTEN: Motevisningene på Oslo Fashion Week starter i dag. Når Moods of Norway skal vise sin kolleksjon i morgen, kommer MTV for å filme dem. Her stiller designeren Simen Staalnacke i egentegnet dress mens de kvinnelige modellene forbereder seg i bakgrunnen.