Kler seg til frokost

Over 100 mennesker er i gang med innspurten foran NRKs nye paradesending «Morgennytt», som starter neste mandag. Og hvordan kler man seg til å møte seerne midt i beste dynetid?

- Elisabeth er stilig. Og veldig høy. Hun bruker Armani og linklær selv, sier designer Lise de Rohan Birkeland.

- Frode Stang er den klassiske typen. Erik derimot - det kan tenkes han skal få slippe å bruke slips.

- Vi tror vi kan la ham være på kanten av motebildet, faktisk, supplerer designermakker Jens Harald Eliassen. Som vil at Arnhild skal bruke bluse. Arnhild nøler litt, bluse er vel litt «kjerring».

Morratrening

- Har du sett hun Ally? spør Jens.

- Hun Ally McBeal. Hun bruker bluse, presiserer han. Kjerringdiskusjonen er over

Fra mandag begynner de fire nye programlederne Erik Wold, Frode Stang, Arnhild Myklebust Eggen og Elisabeth Kjær tørrtreninga til ny døgnrytme på ordentlig. Seks barn og to tenåringer blir uten mamma eller pappa til frokost. De stempler nemlig inn på jobb klokka 03.00.

- Fritt fall kan du trygt si, sier Kjær.

- Fritt fall - hvor noen skjermer ikke løser ut, og minst én hopper uten skjerm.

Ikke barne-TV

Aktualitet og nyheter. I tre timer. Hver dag. Med mindre det ikke er skjedd noe dramatisk på veterinærhøyskolen eller at ernæringsindustrien slår seg vrang, blir det også lite dyr og plantenytt.

- Og vi har også valgt bort barne-TV, sier prosjektleder Gunnar Høidahl. Men vi skal forberede på det som skal skje. Og det blir mye reportasjer - som også er morsomt for barn. Han minner om at det ikke bare blir krig til tannpussen.

For NRK-kolleger fra Troms, Trøndelag, Oppland, Østfold og Østlandssendingen tar grep om helse-, sport-, reise-, forbruker- og kulturstoffet.

Swatch-TV

- Swatch-TV kaller jeg det, sier scenograf Anders Tomren, vanligvis skulptør. Han har ansvar for dekoren.

- Som å se urverket gjennom klokkeskiva. Alle skjønner at når man lager TV, trenger man kamera og skjermer, alt dette skal vises. Derfor er det reint her, forklarer han.

Hvite glassvegger og lyse møbler. Det skal bli troverdig, og da er det ikke plass til planter i krokene. Tomren bøyer seg fram og hvisker:

- Nei, det er ikke akkurat TV2.

SELSKAP TIL FROKOST: Erik Wold (f.v.) Frode Stang, Arnhild Myklebust Eggen og Elisabeth Kjær.