KONKURS: Kleskjeden Moods of Norway er konkurs. Her fra bedre tider. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONKURS: Kleskjeden Moods of Norway er konkurs. Her fra bedre tider. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Kleskjeden Moods of Norway er konkurs

- En utrolig trist dag for alle i Moods of Norway.

(Dagbladet): - Moods of Norway har vært et fantastisk, norsk gründereventyr i 11 av de 14 årene selskapet har eksistert. Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, sier Moods-gründer og designer Simen Staalnacke i en pressemelding.

- En trist dag

Selskapet har rundt 100 medarbeidere og disse ble informert om konkursen i dag. Det er nå opp til bostyrer hva som skjer med videre drift av selskapene og butikkene.

Moods of Norway har de siste årene slitt med dårlig lønnsomhet. Resultatet før skatt i 2016 ble på minus 30 millioner. Regnskapet pr. august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er en utrolig trist dag for alle i Moods of Norway. Gründerne og styret vil takke alle våre ansatte for den utrolig gode jobben de har gjort i en så turbulent tid, sier Staalnacke.

Selskapet peker på internasjonale satsinger og varekostnader i amerikanske dollar, samt valutaeksponeringen som nå ytterligere har forverret en fra før presset økonomisk situasjon, som noen av årsakene til den svake lønnsomheten.

Milliontap

I juli i fjor la selskapet om kursen og kjøpte opp kleskjeden Brandstad.

Oppkjøpet kom som en konsekvens av en økonomisk krise, med tap på 46 millioner før skatt på to år. Kontrasten er stor til 2011, da selskapet hadde et resultat før skatt på snaue 100 millioner kroner.

I dag har altså styret besluttet å begjære selskapene konkurs.