Anmeldelse: David Wallace-Wells, Den ubeboelige planeten

Klimaboka statsministeren må lese

Klimakrisa er mye verre enn vi tror, hevder David Wallace-Wells.

ALARMIST: Det går stadig kortere tid mellom dødelige skogbranner og livstruende hetebølger, skriver David Wallace-Wells i «Den ubeboelige planeten». Her fra en skogbrann i Pekanbaru, Indonesia, 23. juli i år. Foto: NTB SCANPIX
ALARMIST: Det går stadig kortere tid mellom dødelige skogbranner og livstruende hetebølger, skriver David Wallace-Wells i «Den ubeboelige planeten». Her fra en skogbrann i Pekanbaru, Indonesia, 23. juli i år. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å ha David Wallace-Wells «Den ubeboelige planeten» som sommerlektyre har vært en spesiell opplevelse. Bokas skildringer av klimaendringene har kastet mørke skygger over solfylte feriedager.

Tenk at temperaturen på kloden stiger med åtte grader om skyene forsvinner for godt! Den dagen vil nok livet, slik vi kjenner det, også ha fordampet – som dugg for sola.

Fryktelige konsekvenser

Wallace-Wells er journalist i New York Magazine, og for to år siden skrev han en artikkel om det verst tenkelige utfallet av klimaendringene. Den skremte mange lesere, men er også magasinets mest delte artikkel. Dessuten satte den i gang en stor debatt om han kunne belegge sine alarmerende påstander. Hans troverdighet ble styrket da han publiserte en versjon med henvisningene til kildene.

I boka går han bredere, men like dramatisk til verks. For å komme sine kritikere i møte, har han utstyrt den med et rikt noteapparat på over 70 sider.

Åpningen av boka er allerede blitt et munnhell blant klimaaktivister:

«Det er verre enn du tror. Mye verre. Skrønene om at klimaendringene skjer langsomt, er kanskje like skadelige som skrønene om at de ikke skjer i det hele tatt […].»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer