Klimadebatt og valgkamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMA: Sissel Mørck og Rudi Kessel tror at en skikkelig klimadebatt i årets valgkamp ville tatt knekken på FrP (Dagbladet 30.8). FrP har jo så dårlig klimapolitikk at velgerne ville flyktet om tema ble debattert. Kristin Halvorsen følger opp i sin kronikk 31.08.07, og beskriver FrP som fossile dinosaurer.

Jeg diskuterer gjerne klimapolitikk med SV. En faktabasert tilnærming avslører fort avstanden mellom liv og lære i SVs CO{-2}-politikk. SV er ansvarlig for at staten bygger 2 gasskraftverk i Tyskland, uten CO{-2}-rensing. SV har brutt løftene om CO{-2}-rensing av Kårstø fra 2009, og om CO{-2}-rensing av alle andre gasskraftverk fra dag 1. SV er ansvarlig for at Hammerfest Energi ikke får konsesjon for å bygge «CO{-2}-fritt» gasskraftverk. Derimot presser SV norsk, miljøvennlig industri ut av landet ved å innføre særnorske CO{-2}-regler. Det nasjonale CO{-2}-regnskapet blir bedre, men verdens CO{-2}-utslipp forverres. SV lover mye for 2050, men skisserer ingen virkemidler for å innfri Kyoto-avtalen i 2012.

«Klimabøllen» FrP har derimot fremmet en helhetlig, jordnær tiltaksplan for hvordan Norges Kyoto-forpliktelser kan innfris innen 2012. Vi skisserer prinsipielle standpunkt, konkrete nasjonale, fornuftige tiltak, og langsiktige forskningsprosjekt. Kristin Halvorsen må ha liten kontakt med Stortinget når hun ikke er kjent med FrPs forslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer