DEBATT

Debatt: Klima

Klimaet har ikke tid til at unge står på sidelinja

Vi kan ikke sitte stille og se på at klimapolitikken står stille ved enda et valg.

ROP OM HANDLING: Mens klimastreikerne har ropt om handling, har regjeringa utsatt klimakutt og hatt oljefest isteden, skriver innsenderne. Foto: Tom Hansen / NTB Scanpix
ROP OM HANDLING: Mens klimastreikerne har ropt om handling, har regjeringa utsatt klimakutt og hatt oljefest isteden, skriver innsenderne. Foto: Tom Hansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hetebølger som tar liv. Drikkevann som forsvinner. Smeltende isbreer. Tørkede avlinger. Mennesker på flukt. Klimaendringene er her. Forskerne har sagt det, klimastreikerne har sagt det og nå sier også hetebølgene det: klimaendringene puster oss i nakken.

Likevel øker utslippene i Norge. Det er ikke så rart når politikerne med makta er mer opptatt av olje enn klimaansvar. Regjeringa bruker mer tid på å grønnvaske seg selv enn å kutte utslipp. Og Erna Solberg er mer opptatt av å klappe klimastreikerne på hodet enn å sette i gang klimatiltak som fungerer.

De gamle partiene sitter fast i politikken de har ført i århundre. Historisk satsing på motorveier og utdeling av rekordmange flere oljelisenser er beviset på det. De ser ikke utfordringene i tiden vi lever i, og endrer ikke politikken i tråd med de utfordringene. Mens klimastreikerne har ropt om handling, har regjeringa utsatt klimakutt og hatt oljefest isteden.

Nå er vi forplikta til å kjempe vår generasjons kamp i politikken. Da trenger vi grønne ungdommer med visjoner og handlekraft som setter klimasolidaritet foran oljeavhengighet. Vi som bor i de store regionene i Norge må ta vårt ansvar for å stanse klimakrisa, når regjeringa ikke gjør det. I Oslo, Trøndelag, Agder og Vestland kan vi kutte klimagassutslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer