DEBATT

Debatt: Det grønne skiftet

Klimamålene skal nås

Hvert år skal det bli dyrere å forurense. Og hvert år skal vi bidra med økonomiske muskler til omstilling av alle sektorer for å hjelpe markedet med å kutte utslipp.

ALLE SKAL MED: Det handler om å ta ansvar for at folk ikke skal falle utenfor i den grønne omstillingen, skriver Stefan Heggelund, klimapolitisk talsperson i Høyre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ALLE SKAL MED: Det handler om å ta ansvar for at folk ikke skal falle utenfor i den grønne omstillingen, skriver Stefan Heggelund, klimapolitisk talsperson i Høyre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For første gang har vi forpliktende klimamål i Norge, og det vil bli konsekvenser for oss om vi ikke oppfyller dem. Der man i norsk klimapolitikk tidligere bare har skjøvet på mål når de nærmer seg, har regjeringen gjort det umulig.

Utslippene har gått ned med denne regjeringen, og de skal videre ned med en kraftfull klimapolitikk for alle sektorer. Politikken må sikre reell omstilling for nye, bærekraftige arbeidsplasser, og vi må sørge for at vi har folk med oss.

SV kritiserer oss den 20. oktober i Dagbladet for at ikke mer av regningen skal tas av enkeltpersoner. Men det handler om å ta ansvar for at folk ikke skal falle utenfor i den grønne omstillingen. Derfor gjør vi bilavgiftene mer klimavennlige og vi har fortsatt avgiftsfrie nullutslippsbiler.

Hvert år skal det bli dyrere å forurense. Og hvert år skal vi bidra med økonomiske muskler til omstilling av alle sektorer for å hjelpe markedet med å kutte utslipp. Markedet kommer ikke til å klare omstillingen raskt nok, derfor må vi også bidra fra statens side.

Med regjeringens politikk får vi i tillegg:

En systematisk klimapolitikk for alle sektorer. Alle sektorer skal kutte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer