Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klimamoralisme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLIMA: Natur og ungdoms leder Bård Lahn er en god forkjemper for et bedre klima. Hvis han løfter blikket fra sine moraliserende tilnærming til politikk, kan han se oss på den politiske horisonten. Her kan vi møtes for å finne de nødvendige politiske løsningene for en fremtidsrettet klimapolitikk.Arbeiderpartiet mener at klimautfordringene er en av de aller viktigste menneskelig og politiske utfordringene vi står overfor i det 21 århundre. Hvis bare halvparten av de etablerte vitenskaplige vurderingene om verdens miljøutvikling slår til, er det stor grunn til bekymring.

VI DELER oppfatning med Natur og Ungdom om at det er de menneskeskapte utslippene som akslererer og bidrar avgjørende til at verdens klimautvikling går i feil retning. I følge Al Gore, USAs tidligere visepresident som nylig var i Oslo og presentere sin film om jordens miljøtilstand, har vi ikke all verdens tid på oss for å snu utviklingen. Men Lahn bommer med sin kritikk av Arbeiderpartiet og Regjeringen. Soria Moria-erklæringen har ambisiøst miljømål. Mål vi skal nå. Vi er klokkeklare på at vi skal bygge ut ny kraftproduksjon, men at det skal skje innenfor miljømessig forsvarlige krav. Dette innebærer for eksempel at alle nye konsesjoner til å bygge gasskraftverk skal ha Co2 håndtering, slik at Co2 ikke slippes ut i atmosfæren, men oppbevares og deponeres i oljebrønnene.

DET ER OGSÅ merkelig at Lahn harslerer over tidenes satsing på fornybare energikilder. I alt 1,5 milliarder vil bli brukt årlig til å fremme ny kraftproduksjon av fornybare energikilder og til energiomlegging i husholdningene. Arbeiderpartiet er glad for at Natur og Ungdom presser på og sammen med Jens Stoltenberg og regjeringen vil bidra til å skape en miljømessig bedre utvikling - for alle.