DEBATT

Debatt: Klimakonflikt

Klimapolitikken begynner å merkes

Nei til oljeboring gir færre arbeidsplasser, høye bompenger begrenser bevegelsesfriheten, vindturbiner i norsk natur ødelegger friluftsopplevelser. Det dummeste vi politikere kan gjøre er å avfeie frustrasjonen klimatiltakene framkaller.

NY POLITIKK: Konfliktsakene i klimapolitikken begynner å komme nært inn i livene våre, skriver innsenderen som mener vi må omsette frustrasjonen og engasjementet i ny politikk, for at det grønne skiftet skal skje på en rettferdig måte. Her er vindturbiner i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: NTB scanpix
NY POLITIKK: Konfliktsakene i klimapolitikken begynner å komme nært inn i livene våre, skriver innsenderen som mener vi må omsette frustrasjonen og engasjementet i ny politikk, for at det grønne skiftet skal skje på en rettferdig måte. Her er vindturbiner i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Klimapolitikken skal strammes til og vil gi merkbare konsekvenser for oss alle. Over hele landet går det høylytte debatter om bompenger, vindkraft og oljenæringens framtid. Konfliktsakene kan løses, men krever mer av oss alle.

Som flertallet av Norges befolkning, er jeg imot å åpne opp for oljeutvinning i de sårbare havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. På landsmøtet i april fastslo vi i Arbeiderpartiet at andre næringer skal prioriteres i disse områdene. Dette skaper forståelig nok reaksjoner hos oljearbeidere langs kysten.

De tolker vedtaket helt korrekt: et tydelig signal på at også de tradisjonelt «oljevennlige» politiske partiene har begynt å forberede Norge for ei framtid med lavere etterspørsel etter olje og gass. For at dette skal bli ei framtid med fortsatt trygge industriarbeidsplasser, trenger vi politisk styring – en aktiv næringspolitikk som skaper arbeidsplasser i tråd med våre klimamål.

Samtidig med uroen for oljebransjens framtid, er mange frustrert over omfanget og prisnivået på bompenger, særlig i og rundt de store byene. Énsakspartier som protesterer mot utviklingen flyr høyt på meningsmålingene. Frustrasjonen er forståelig og bør ikke bare forveksles med egoistisk nærsynthet til egen lommebok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer