DEBATT

Grønne lån:

Klimarapporteringens inntog

Nå bryr japanske investorer seg om oppgraderingen av kommunehuset på Utsira.

SOLCELLER: 1200 elever i Horten kan i 2019 ta i bruk en ny topp moderne skole som ved hjelp av 3470 kvadratmeter solcellepanel på taket produserer mer energi enn den bruker.

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
SOLCELLER: 1200 elever i Horten kan i 2019 ta i bruk en ny topp moderne skole som ved hjelp av 3470 kvadratmeter solcellepanel på taket produserer mer energi enn den bruker. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mars er vårmåneden, selv om lite tyder på at vinteren slipper taket. For bedrifts-Norge beveger vi oss inn i sesongen for årsrapportering. Over det ganske land utarbeides omfattende dokumenter med regnskapstall, informasjon om selskapets tilstand og vurdering av framtidsutsiktene.

Store foretak plikter i tillegg å rapportere på samfunnsansvar. Kravene til rapportering er nedfelt i lovverk. Men det er fortsatt mye ved bedrifters virksomhet som ikke er underlagt slike krav.

I Kommunalbanken har vi dratt den ikke-finansielle rapporteringen et hakk lengre. I tillegg de lovpålagte rapportene har vi lansert vår miljøeffektrapport. Her kan investorer og andre boltre seg i informasjon om vår virksomhet som ikke måles i kroner og øre, men i kutt i kilowattimer og tonn CO2-ekvivalenter.

Utregningene for 2017 viser blant annet at prosjektene vi finansierer med våre grønne lån (lån med lavere rente til klimavennlige prosjekter) bidro til å redusere eller unngå utslipp tilsvarende mer enn 40 000 tonn CO2-ekvivalenter, en økning på 75 prosent fra året før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer