Kline gjør sitt

Det er Kevin Kline som holder denne velmente historien sammen.

Han er arkitekten George Monroe, som får sparken, en skjebnesvanger beskjed fra legen og drar hjem til sitt skur av et hus og bestemmer seg for å rive det ned. George vil bygge det opp igjen som den drømmen han har båret på i mange år.

Huset er et fint nok bilde på hvordan vi bygger inn og opp våre liv. Vår venn har for lengst skilt seg fra Robin (Kristin Scott Thomas) og lagt seg ut med sin problemfylte, dopbelastede sønn (Hayden Christensen). For ham gjelder det nå å gjenreise det som gjenreises kan.

Kline gjør sitt ytterste med en krevende rolle, skrevet og spilt for å bite seg fast i hjertene våre. Han overspiller aldri, han er sjarmerende, lei seg og innbitt, humoristisk og troverdig. Likevel mangler Irwin Winklers film den gnisten som får en historie som dette til å beta etter hensikten.

For alt går jo så greit. Etter under halvtimen er alle konflikter lagt, de utvikler seg som vandringen langs en slagen landevei, de blir spenningsløse i all sin forståelsesfulle forutsigbarhet, noen poengløse scener forlenger unødig.

Så der blir vi sittende og ønske George alt godt. Som sendte vi ham et høflig prospektkort.