Kliner til med sex

Romandebutant Guro Sibeko (33) ville at de lesbiske sexscenene i «Vingespenn» skulle være utagerende og ikke pinlige.

FORFATTERDEBUTANT: Guro Sibeko (33) har bakgrunn som blitzer, skuespiller, journalist, debattant og nestleder i LLH. Nå debuterer hun som forfatter. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
FORFATTERDEBUTANT: Guro Sibeko (33) har bakgrunn som blitzer, skuespiller, journalist, debattant og nestleder i LLH. Nå debuterer hun som forfatter. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les anmeldelsen av «Vingespenn» her.

Hun er fornøyd. Når både unge homogutter og heterofile damer på 60 liker de lesbiske sexscenene, er det et godt tegn.

- Jeg har kvalitetssikret dette med erfarne lesbianere også. Men jeg har fått tilbakemeldinger fra menn som føler seg litt som gamle griser når de leser boka. Jeg håper bare ikke lesere synes boka er spekulativ selv om karakterene er det, sier Guro Sibeko.

- I boka er det snakk om mer enn litt diffus fomling i dusjen.

- Det er viktig at leseren skjønner at dette ikke er to yndige småpiker som ligger i senga og holder hender. Hadde det vært heterosex, som alle vet hvordan foregår, hadde jeg kanskje ikke vært så eksplisitt.

- Er «Vingespenn» en lesbisk roman?

- Nei. Dessuten er kjønn irrelevant for min hovedfigur Silvia. Hun bruker mennesker og sin egen seksualitet. Hun har jo aldri sex for moro skyld. Men sex er en viktig del av det hun driver med.

Råskap og bedrag I actionthrilleren går det unna i svingene med sex, løgn og vold. Silvia er bare 14 år, men ekstremt utspekulert og gæren. Guro Sibeko fikk ideen på grunn av at sensurert konfirmasjonsbilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.