Kliner til

Sverre Anker Ousdal (53) og Kjersti Holmen (42) stortrives med jobben som mann og kone. Nå skal de spille ektepar for tredje gang på ett år. - Arrangerte ekteskap, ler de.

PAR PÅ TV OG TEATER: -Vi ser ut som verdens eldste tenåringer, sier Kjersti Holmen til Sverre Anker Ousdal. De spiller ektepar på Nationaltheatret og i «Blodsbånd» på NRK.

Av BENTE FRØYTLOG

Sverre Anker Ousdal og Kjersti Holmen fortsetter det ekteskapelige samarbeidet de begynte med i «Dødsdansen». I kveld dukker de opp som lege-ektepar i den nye dramaserien «Blodsbånd» på NRK.

Neste oppdrag blir Ibsen-klassikeren «Brand», som skal åpne Ibsenfestivalen i august. Kjersti Holmen har fått rollen som Brands kone, Agnes, mens Sverre Anker Ousdal skal spille hovedrollen i Stein Winges nyoppsetning.

- Snart kan dere konkurrere med Hege Schöyen og Øyvind Blunck om å være Norges mest berømte scene-par?

- Vi «fighter» med dem, ja! Bare synd at de trekker så mange flere folk enn oss - og tjener så mye bedre, flirer Kjersti.

Sengescener

Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal har vært to av landets fremste skuespillernavn i mange år. Begge er ansatt ved Nationaltheatret, men hadde aldri spilt sammen før i fjor.

- Det første som skjedde under innspillingen av «Blodsbånd», var at vi måtte ta sengescenene, forteller Kjersti.
TV-serien ble spilt inn før de to scenedebuterte som ektepar i «Dødsdansen», som fremdeles går på Nationaltheatret.

Knalltøft

Begge føler at spillekjemien stemmer mellom dem.

- Det er inspirerende å spille mot Kjersti. Jeg kan improvisere og prøve ut nye ting på scenen uten at hun mister fatningen, sier Sverre.

- Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet. Prøvetida på «Dødsdansen» var knalltøff, men nå føler jeg at vi har et godt grunnlag å utvikle oss videre på, sier Kjersti.

Ingen idyll

Etter 50 lidenskapelige forestillinger med «Dødsdansen» kjenner de hverandre godt.

- Klart, men man behøver ikke bli kjent med den innerste private krok av den andre for å gjøre jobben, mener Sverre.

- Dere får ikke oppleve mye lykke i disse ekteskapene?

- Rune og Tone i «Blodsbånd» får en knekk, men de har et solid ekteskap. Og Edgar og Alice i «Dødsdansen» elsker hverandre gjennom all slåssingen og kranglingen, innvender Kjersti.

Romantiske kyssescener slipper de å øve inn.

- Jeg tvangskysser deg i «Dødsdansen», det er det nærmeste vi kommer, sukker Sverre. - Og jeg kysser gjesten Kurt, repliserer Kjersti.

- Hva! Det har jeg aldri sett, fleiper Sverre. - Da er du utenfor scenen, men jeg har alltid innbilt meg at du står og ser på, sier Kjersti.