Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klingen krever tre millioner

Great Garlic Girls-kjendisen Olav Klingen (38) går rettens vei for å få penger til et fullverdig liv etter trafikkulykken. Han krever tre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forsikringsselskapet Vesta har vist stor vilje til å hjelpe Olav Klingen tilbake til livet. Men nå var han nødt til å stevne dem for retten. Forskjellen mellom deres tilbud og det Olav bør ha for å føre et verdig liv, er altfor stor, sier advokat Jan Gunnar Ness til Dagbladet. For nesten seks år siden inntraff ulykken som førte til at Klingen fikk lammelser og hjerneskade.

Sta Klingen

- Det finnes ingen fasit på hva Klingen skal ha. En kvinne fikk 50000 kroner i året til utgifter, enda hun er 50 prosent arbeidsfør og ikke har hjerneskade. Tilbudet Klingen har fått tilsvarer 20000 kroner årlig. Det holder ikke, mener Tom Eitvet i Landsforeningen For Trafikkskadde. - Det er frustrerende at forsikringsselskaper tilbyr et lavt oppgjør og spekulerer i at trafikkskadde ikke har ressurser og krefter til å kjempe i en rettssak. Altfor mange gir opp, men Olav er sta, mener Eitvet. Dagbladet har ikke lykkes med å få Vestas kommentar.

Mellom liv og død

Ulykken skjedde ved Oppdal 2. november 1992. Olav Klingen hadde nettopp tatt sertifikatet og kjørte forsiktig på grunn av dårlig vær og speilglatt veibaneføre. I sakte fart skled den lille Mazdaen av veien. Artisten ble sittende fastklemt i vraket. Han svevde mellom liv og død i flere uker, men våknet til slutt opp av koma - med lammelser og og hjerneskade. Via Sunnaas havnet han på et «gamlehjem» på Bjølsen i Oslo - et sted der han føler seg helt isolert. Resultat: flere dype depresjoner og et selvmordsforsøk. - Jeg har det ok nå. Ikke mer enn det. Ok, sier mannen på rom 304. Han kjederøyker. Det er ikke mye annet å gjøre enn å røyke og se på TV. Nesten alle vennene fra showbiz-tida har sviktet. Rullestolen kommer til å følge ham resten av livet. Han må kjøpe seg hjelp til enkle gjøremål i huset og til å bli «luftet». - 30. juli skal jeg på treningsleir på Lanzarote, sier Klingen, som har problemer med å gjøre seg forstått på grunn av hjerneskaden. - Når Olav reiser til Syden, triller han rullestolen bort til flytrappa. Når han kommer hjem, spaserer han ned flytrappa, sier Tom Eitvet i Landsforeningen For Trafikkskadde. Rekreasjonsopphold i Syden er med i regnestykket som gjør at advokat Ness krever tre millioner kroner ekstra på vegne av Klingen. Fra før har Vesta utbetalt nøyaktig to millioner kroner for inntektstap og mén.

- Jeg skal gå

Klingen får en times hjemmehjelp tre ganger i uka. En gang i uka får han besøk av støttekontakt. - Jeg skulle ønske jeg kunne bo i Syden. Blir friskere der. Svømmer, dykker og det er alltid noen å prate med. - Jeg skal gå! erklærer Olav Klingen og gliser. Det har han sagt i fire år. Vi gjør oss klare til å reise fra rom 304 på Bjølsen Servicesenter. Olav Klingen fyrer opp nok en sigarett og skrur på TV-en.

Revykjendisen Olac Klingen er lenket til rullestolen etter en trafikkulykke. Nå krever han tre millioner i erstatning fra forsikringsselskapet Vesta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!