Klinte med Bono og disset de store stjernene

Golden Globe-verter i fri dressur.

(Dagbladet): Oscar-prisen har kanskje mer faglig tyngde, men Golden Globe-utdelinga byr som regel på flere fnis - med sin kjendistette minglesone foran scenen, fri champagneflyt og verter som tillater seg en skarp tunge.

Tina Fey og Amy Poehler fra «Saturday Night Live» holdt seg i så måte innenfor en ærverdig tradisjon, med sine mange små stikk både til hverandre og til film- og tv-verdenens største kjendiser - «Tam Hunks»! - da de ledet showet i natt. Komikerne hadde samme jobben i fjor, noe Fey gjorde bemerket helt i starten:

- Dette er tross alt Hollywood. Finner de noe som funker sånn noenlunde, bare fortsetter de å gjøre det igjen og igjen, helt til alle hater det.

Damene var ikke spesielt imponert over Matthew McConaugheys 20 kilos vekttap før han spilte aidssyk i «Dallars Buyers Club»: - Det er bare det samme som det vi damer kaller «å spille i en film».

Eller av Matt Damon, som i den stjernespekkede salen måtte finne seg i å bli omtalt som søppeltømmer. Mer imponert var de av Meryl Streeps innsats, opp i godt voksen alder: - Du var så brilliant i filmen «August: Osage County», at du beviste at Hollywood har fine roller for Meryl Streep'er over seksti.

Vil heller dø i rommet Slik beskrev de handlingen i årets store kinohit, «Gravity», der George Clooney og Sandra Bullock spiller astronauter på et skjebnesvangert oppdrag til romstasjonen ISS: - Filmen handler om hvordan Clooney heller vil sveve vekk og dø dø i verdensrommet enn å tilbringe flere minutter sammen med en kvinne på sin egen alder.

Skuespiller Jonah Hill fikk denne meldinga da de snakket om Martin Scorseses nye epos, om livsstilen til søkkrike aksjemeglere på Wall Street: - Jeg synes filmen var litt for eksplisitt. Hadde jeg hatt et ønske om å se Jonah Hill masturbere på et poolparty, ville jeg gått på en av Jonah Hills poolpartyer.

Om den kritikerroste HBO-serien «Masters of Sex»: - Det er jo graden min fra universitetet, sa Amy Poehler.

Om en av kveldens store prisgrossister, 70-tallsfilmen «American Hustle», med påfallende hårfine Bradley Cooper: - Den hadde originaltittel «Eksplosjon i parykkfabrikken».

Og kveldens beste introduksjon? - Som en supermodells vagina, la oss ta varmt imot Leonardo DiCaprio!.

Kysset Bono Et minneverdig øyeblikk kom da Kevin Bacon og kona introduserte sin 21 år gamle datter Sosie på podiet, og Poehler straks dukket opp, utkledd som Feys «tenåringssønn fra et tidligere forhold».

Poehler ble selv en av prisvinnerne da hun ble hedret som årets beste skuespillerinne i en tv-komedie for sin rolle i «Parks and Recreation». Og feiret med å gripe tak i U2-vokalisten Bono og gi ham et realt kyss på munnen. Den 53 år gamle sangeren og aktivisten, som har vært gift i over 20 år og tidligere på kvelden ble sett idet han ga Poehler nakkemassasje - så ikke ut til å ha noe imot stuntet.

Sammen med resten av bandet var han tilstede som nominert i kategorien beste filmlåt, en bandet fikk for «Ordinary Love» fra Nelson Mandela-filmen «Long Walk To Freedom».