TEASER: Fjerde episode av den sjuende sesongen av «Game og Thrones» var fullstappet av actions. Det ser imidlertid ikke ut til at det blir mindre fart og spenning i neste episode. Video: HBO Vis mer

«Game of Thrones» sesong sju

Klipp fra femte episode hinter om flere spennende møter i «Game of Thrones»: - Det er fæle ting i vente

Det blir ild og is også i neste episode.

OBS! Hele denne saken røper innhold fra tidligere episoder, og trailere til «Game of Thrones». Om du liker å leve videre i uvitenhet, gå ut av saken.

(Dagbladet): Det fjerde kapittelet i sesong sju av «Game of Thrones» avsluttet med en av de største cliffhangerne serien noen gang har bydd på. Da Jamie Lannister så vidt unngikk å bli til aske, men endte opp med å synke ned mot bunnen av en (plutselig) dyp bukt.

Tyngden på rustningen hans, og ikke minst den forgylte hånda hans, tilsier at det ikke skal være lett for kongedreperen å komme seg opp av vannet.

Hvorvidt Jamie overlever, sier dessverre heller ikke teaseren for neste episode noe om. Likevel avslører videobildene fra det femte avsnittet en hel rekke andre ting.

Se teaseren øverst i saken, og les videre etter det.

«Den gale dronninga»

Veldig mange Lannister-soldater gikk bokstavelig talt opp i røyk da Daenerys Targaryen og favorittdragen hennes angrep dem på vei mot Kings Landing. Utrolig nok overlevde en del av dem.

- Jeg er ikke her for å drepe. Knel, og bli med meg, eller avlså og dø, sier dragemora til de overlevende i teaserklippet.

Like ved står Tyrion Lannister, hennes kongelige hånd, og ser en smule bekymret ut. Flere har lenge vært bekymret for at Daenerys har litt for mange likhetstrekk med sin far, den gale kongen. En følelse Varys også tilsynelatende deler.

- Du må finne en måte for å få henne til å lytte, sier evnukken og spionmesteren til Tyrion i en annen scene.

Daenerys har siden hun «fødte» sine tre drager vist flere tegn til å selv skulle bli en gal monark. Det er ikke en tilfeldighet at Targaryen-slektas slagord er «ild og blod», og dragedronninga har ved flere anledninger levd etter nettopp dette da hun blant annet henrettet en rekke slavemestere ved å la dragene sette fyr på dem. Galskap ligger i slektas gener.

De av oss som likevel håper at Daenerys ikke skal bli «den gale dronninga», satser på at hennes gode rådgivere faktisk kan holde blodtørsten i sjakk. Men hvem kan klare denne oppgaven?

Kan Jon redde d(r)agen?

I teaseren klippes det rett fra samtalen mellom Varys og Tyrion til en scene vi kan kalle «Jon Snow betrakter innsiden av en levende drages massive munnhule». Betyr dette at kongen i Nord kan være mannen som for alvor kan mykne Daenerys sitt hjerte?

I episode fire fikk vi en liten smakebit på en potensiell sterk allianse, da Jon klarte å snakke Daenerys ut av å brenne Kings Landing i filler. Tyrion forsøker å si det samme, men blir avfeid da han har vist seg å være en passe dårlig militærrådgiver i det siste.

Kanskje Daenerys vil høre på Jon flere ganger?

- Se så store tenner jeg har. Vil du også sitte på? Foto: HBO
- Se så store tenner jeg har. Vil du også sitte på? Foto: HBO Vis mer

Nå ser det ut som at Jon kanskje også får en smakebit av sin egen framtid (og fortid) der han står veldig tett på en av Daenerys´ tre drager. Det er allerede bekreftet at Jon slettes ikke er Ned Starts sønn, med sønn av Lyanna Stark og Reagar Targaryen, Daenerys´ eldste bror.

Mange håper kanskje at Jon blir å se flygende på drager i nærmeste framtid. Hans møte med Drogons ånde kan gi et hint om akkurat dette.

I teaseren får vi også et glimt av en opprørt Cersei som står sammen med sin eksperimentelle kompanjong Qyburn. Hva har han fortalt henne? Kanskje han har delt nyheten om angrepet på Jamie og hæren?

- Uansett hva som står veien for oss, vil vi seire, hører vi den evige optimistiske (og klin gærne) dronninga si.

Nå kommer de døde

Vi vet allerede, basert på trailerne for den sjuende sesongen, at kong Jon og en gjeng andre folk (Tormund, Hunden og Beric Dondarrion med fler) vil være på andre siden av Muren i løpet av sesongen. Og de vil ikke være alene.

- Nattens konge kommer, har Jon sagt ved flere anledninger de siste episodene. Nå får han også mer fakta som bekrefter dette.

I teaserklippet får vi se at Bran flyr som en ravn over de dødes hær, og at han varsler Jon om at hæren er på vei til Eastwatch-by-the-Sea. Jon er på Dragonstone sammen med Davos, Varys og Danerys, og deler beskjeden til forsamlingen.

Eastwatch er et av Nattevokternes slott ved Muren. Tidligere trailere har avslørt at det nettopp er her Jon og gjengen vil møte på Nattens konge og zoombie-hæren hans. Det er også hær Sandor «Hunden» Clegan og The Brotherhood Without Banners var på vei i første episode av sesong sju, og det var også her Tormund og det frie folket ble sendt i samme episode.

Dermed vet vi også at dette slaget nærmer seg med stormskritt, i hvert fall med tanke på hvor fort ting skjer i denne sesongen.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Et veldig langt brev?

Et umiddelbart spørsmål mange vil stille seg når de ser akkurat dette i teaseren, er hvordan Jon fikk beskjed av Bran, og hva som eventuelt også ble fortalt.

Bran befinner seg i Winterfell, som er et godt stykke unna Dragonstone. Mest sannsynlig er meldingen sendt ved en ravn, men hva står i den?

Jon vet ikke at søsknene (søskenbarna) hans har hatt en gjenforening i Nord. Forteller Bran at Arya også er hjemme? Hvordan forklarer han det han har «sett»? Og vil han avsløre hemmeligheten om Jons foreldre?

Bran har ikke akkurat vist seg å ha veldig gode sosiale antenner denne sesongen, så det er ikke lett å spå hva han plutselig kommer til å dele i denne episoden.

Det er i hvert fall på tide at Jon snart får vite det, at de to «brødrene» snart møtes. Men i sann «Game of Thrones»-stil får vi nok ikke en lykkelig slutt med det første.

- Det er fæle ting i vente, sier Davos på slutten av teaseren.

Det har han jammen rett i.

SJALU:  Kristoffer Hivjus kone Gry Molvær var med på festpremieren av «Game of Thrones» på Colosseum kino i Oslo. Hun var ikke spesielt fornøyd med at Hivjus karakter Tormund flørter på skjermen. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer